Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува вчера

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува вчера
Коментари Харесай

Боби Михайлов на 60: Нямам вина, че не се класираме, но поемам отговорност

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов чества през вчерашния ден своя 60-и рожден ден.

Той даде обстойно изявление пред Българска национална телевизия, в което приказва за кариерата си, а също по този начин за ръководството на футбола, бидейки първо вицепрезидент на БФС, а от дълги години и като президент.

60 години са доста време. Със сигурност съм по-мъдър отпреди 10 години. Големите ни триумфи в “Левски ” - 3 купи през 1984 година, по-късно класирането за първото ми Световно в Мексико. Класирането в Съединени американски щати, голът на Емо на " Парк де Пренс ", дузпите против Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има ", показа той за футболния си път.

След което президентът на БФС отличи достижения на футболната централа и по негово време отпред.

За максимален триумф считам построяването на тази база, без нито една стотинка държавна пара. БФС е бил финансово постоянен. Всяка година сме имали по-голям бюджет, макар некласирането на националния тим. Един президент може да обезпечи условия на своите чиновници и национални тимове ", добави той.

Ръководството на централата е предписание взаимни отстъпки по отношение на клубовете и почитателите, рече Михайлов:

Има доста взаимни отстъпки, които сме правили. Компромиси към клубовете, които се връщат към нас. Правим и взаимни отстъпки към почитателите. Не се сещам за нещо, което внезапно е повлияло на клуб или чиновник. Грешката не е моя, че не можем да се класираме, само че поемам отговорност в ролята си на президент. ”

Горното за “повлияването ” бе на въпрос дали регистрира своя неточност по даден проблем.

Според Михайлов БФС продължава да прави реверанси към клубовете, само че те не ги правят оценка:

На никого не се дразня и доста добре знам на каква позиция съм. Когато станах президент, победих Славков на конгрес, по-късно той ме поздрави и ми сподели, че царската корона е тежка, обаче всяка година би трябвало да поставям по още един елмаз. ”

Михайлов възнамерява да приключи мандата си като президент на централата, преди да прави дълготрайни проекти.

Съмнявам се да водим подобен диалог на 65-ата годишнина. Всяко нещо има своя край. Имам мандат още 3 години, уповавам се да си го изкарам. Аз съм избиран безусловно почтено и демократично в мажоритарен избор. Ще продължим да работим. На 65 най-много да съм жив и здрав и тогава към този момент ще си приказваме за лов и лов на риба ", приключи някогашният вратар.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР