Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отново подчерта,

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отново подчерта,
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов още веднъж акцентира, че родната централа не носи отговорност за случилото се по време на митингите предишния четвъртък и последвалите ексцесии, които белязаха европейската подготовка България - Унгария.

По време на чуването си пред Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание Михайлов бе безапелационен, че БФС носи отговорност само за протичащото се на стадиона и " трансформира в изкупителна жертва ".

" Уважавана г-жо ръководител, уважаема комисия! Благодаря ви, че още веднъж имам опцията да изясня хронологията по организация на дуела с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, само че не и отвън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за протичащото се отвън стадиона. Отговорност би трябвало да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. Името на уредника на митинга е известно. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва ", съобщи Борислав Михайлов.

" УЕФА санкционира за навлизане на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество за преустановяване на мача. Организираме мач, в който би трябвало да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички чиновници. Свастиките не са толкоз рискови, тъй като ще ни санкционират с санкция. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи ", добави президентът на БФС.

Пред комисията Михайлов показа, че от БФС са имали сведения, че са се очаквали " над 3500 почитатели и от извънредно десни фракции от Унгария ", които са били единствено част от повода в последна сметка да бъде взето решение първичното пренасяне на европейската подготовка от София в Пловдив, а по-късно и Кърджали, както и за това тя да се играе пред празни трибуни.

Следете чуването на Борислав Михайлов Народното събрание НА ЖИВО



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР