Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев даде специално

...
Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев даде специално
Коментари Харесай

Любо Ганев заръча: 1/4-финал за мъжете

Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев даде особено изявление пред Дарик радио, в което приказва за третото място, завоювано от националния тим на България от Световното състезание в Бахрейн до 21 години, както и за това, което следва пред останалите ни национални гарнитури по волейбол.

„ Много съм благополучен, това е огромна горделивост за всички в България, тъй като от няколко години обръщаме съществено внимание на детско-юношеския волейбол. Обръщаме внимание на тимовете да имат всичко. За нас този триумф на тези момчета ни прави доста горди. Най-радостното е, че този тим играе заедно и има колектив. Апелирам всички наши тимове, и мъжки, и женски, да вземат образец от него “, не скри насладата си Ганев.

„ Тези момчета в действителност са борци и неслучайно това нещо е построено с годините. Много си оказват помощ, сплотени са. Заминахме като любимец на шампионата, само че малшанс ни попречи да спечелим международната купа, само че чувството е ужасно “, разяснява шампионата той.

Той разкри какво следва пред тима на Андреа Буратини: „ След 2 дни имаме квалификации за Европейско състезание за шампионата следващата година. Надявам се по-късно да поемат в мъжките гарнитури. След 2 дни отпътуват за Италия, тъй като следващата година Европейското ще е единствено от 8 тима, с цел да може този тим да има още едно съревнование от високо равнище “.

„ Андреа Буратини по принцип бе определен за тима до 17 години. Не успяхме да се договорим с Мартин (Стоев) да води този тим, по тази причина избрахме Буратини да води тима до 21 години, а по-късно ще се върне в тима до 17 години. Но в случай че спечелим квалификацията в Италия, разумно е Буратини да води България и следващата година “, разяснява Ганев бъдещето на треньора на селекцията ни до 21 години Андреа Буратини.

„ Най-важното е всички да са здрави. Сигурен съм, че във Варна момчетата ще покажат страхотна игра, че неслучайно сме правили толкоз мощни мачове пред българска аудитория. Аз съм уверен, че ще играем четвъртфинал и ще го спечелим “, показа упованията си за Европейското състезание по волейбол, което следва.

Относно състава при мъжете, в който няма да бъде Матей Казийски, Ганев съобщи: „ Аз като президент и волейболист го разбирам Матей. Тези, които са на игрището, би трябвало да вадят кестените от огъня. С връщането на Цецо Соколов тимът ще бъде с друго лице. Домакинският фактор, публиката във Варна ще бъде нашият седми състезател и ще ни даде криле. Тези победи са нужни освен за ранкинга, само че и за самочувствието “.

„ И пред мъжете и пред дамите имаме цел четвъртфинал на Европейското. Само две седмици по-късно стартират олимпийските квалификации и това би ни дало самочувствие “, приключи Любо Ганев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР