Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев изрази

...
Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев изрази
Коментари Харесай

Красимир Дунев: Медалът на Валентина ще даде стимул и на други момичета

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев изрази удовлетворение от представянето на родните състезатели на Европейското състезание в Мерсин, което се организира през предишния месец. В Турция 14-годишната Валентина Георгиева завоюва сребро на прескок и донесе първи орден за страната ни в тази възрастова група. Младежите в състав Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Здравко Добрев, Раян Радков и Теодор Трифонов извоюваха бронз в отборната конкуренция. Мъжете ни пък се подредиха пети в отборното съревнование.

" С този орден на Валя това ще даде един подтик на всички девойки, които се занимават в залата. Това е един старт - след 28 години сe случва това нещо. Треньорите ще бъдат стимулирани, състезателите също. Да, нямаме толкоз доста девойки в тази възраст - десетина са, които се готвех аза Европейското състезание. Но идната възраст има доста положителни деца, които ще имат право да вземат участие на Европейското след две години.

При дамите за жалост доста се отхвърлиха или контузиха, само че при девойките имаме запас, който би трябвало да бъде развъртян и да се направи прекрасен тим ", съобщи Дунев на конференция в Пресклуб " България ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР