Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо - Слави Бинев,

...
Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо - Слави Бинев,
Коментари Харесай

Слави Бинев: Това първенство е по-силно от Световното, надявам се да бием всички рекорди досега

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо - Слави Бинев, приказва по отношение на провеждащото се в София европейско клубно състезание.

„ Вчера златен и бронзов орден, да. Винаги чакаме повече, само че това е добър старт. Имаме още четири дни и се надявам да бием всички върхове до момента. Очаквах много по-малък брой хора, само че просто не реших, че това е последното съревнование преди Световното състезание и преди Европейските олимпийски игри и всички пристигнаха да натрупат точки и да покачат ранкинга си, което ще им даде преимущество в борбите за Световното състезание. Не чакахме 2000 състезатели, на ръба сме, само че ще се оправим. Това състезание е по-силно от Световното, защото най-силните участват тук. Европейските клубни шампионати са открити и можеш да станеш Европейски първенци даже да си от Австралия. Всички идват да натрупат точки и всеки орден би трябвало да бъде таксуван като Световно състезание, а не като Европейско, само че няма значение. Титлата му е европейски клубен първенец. И от най-силните страни вземат участие по 7-8 състезатели, които са с равни благоприятни условия. Всеки един от тях би могъл да бъде член на техния народен тим. Това е извънредно тежък шампионат “.

„ Мисля, че сега най-важното е нашите състезатели да бъдат здрави, да не позволяват никакви контузии. Ако не се случи такова нещо, да чукаме на дърво, защото нашите състезатели самият спорт е подобен, че всеки чака  да направи контузия на другия (смее се). Това е доста рисково и никой не може пророкува. Но аз чакам, в случай че нищо неприятно не се случи, можем да вземам сред три и четири квоти “.

„ Изключително тежко Световно състезание ще бъде в Баку, всички се  готвят за него. То ще пренареди таблицата за влизане по ранкинг. Това състезание ще бъде страхотна кланица, тъй като в действителност ще пренареди състава на спортистите, които могат да се класират по ранкинг “.

Вижте цялото изявление на Слави Бинев в прикаченото видео.   
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР