Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева обясни

...
Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева обясни
Коментари Харесай

Илияна Раева: Напускането на Мъри бе голям удар за Наско, но той се отърси бързо

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева изясни в изявление за Българска национална телевизия по какъв начин се е почувствал нейният брачен партньор и мажоритарен притежател на футболния " Левски " след напускането на треньора Станимир Стоилов.

Двамата бяха свързани от над 30-годишно другарство, само че рецесията на " Герена " ги раздели.

" Наско одобри напускането на Станимир Стоилов доста тежко, естествено. Това беше огромен удар за него. Но той знае каква е задачата, знае каква е неговата задача и доста бързо съумя да се отърси и стартира да търси нови решения за стабилизирането на " Левски ", показа Раева.

Тя прикани страната най-сетне да се ангажира с построяването на нови игрища.

" Това е толкоз належащо освен за футболните тимове, а за страната, за престижа на този спорт. Не може да няма игрища. Трябва да се вземе генерално решение. Адмирации за това, което се направи в Пловдив, само че би трябвало същото в София, Варна. Да вземат последните 60 години и първите 10 клуба, които имат обществено значение за развиването на футбола и въобще за страната, да построят на всички съвременен стадион. Това е безусловно наложително за страната ”, прикани Раева.

Европейската шампионка в многобоя през 1980 година в Амстердам е удовлетворена от представянията на родните състезателки на държавното състезание.

" Приятно сюрпризирана съм от държавното състезание. Видях доста съществено израстване и виновна работа от треньорите ни. Всички девойки са доста добре готови. Показаха добра игра и добра спортна форма. Очаквам мощно европейско състезание ", показа тя в изявлението за предаването " Арена спорт ".

Столичанката показа упованията си към Ева Брезалиева, Стилияна Николова и Боряна Калейн за идната международна купа.

" Ева Брезалиева за първа година я налагахме по надпреварите и усети отговорността. Тя се справяше все по-добре с всяко последващо съревнование. Почивката на Боряна Калейн ѝ се е отразила доста добре, съдейки по това, което виждам по тренировките. Надявам се, че ще запази искрата у себе си. Вярвам, че ще успее да се активизира и ще покаже най-хубавото у себе си. Стиляна Николова е в много нежна възраст. Младите състезателки са подвластни на пубертета. Стиляна би трябвало да има самочувствие, което се показва във вярата на личните си благоприятни условия ", добави тя.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика е уверена, че ансамбълът ще жъне триумфи на идните надпревари.

" Новият устав за ансамбъла е по-тежък от предходния. Съчетанията са безпределно комплицирани. Ние имахме подозрения в съчетаването на ансамбъла. Въобще не съм обезпокоена за ансамбъла, тъй като знам опциите на треньора Весела Димитрова. Притежаваме съперници съчетания за първото място. Още им би трябвало убеденост - самочувствие и религия в личните сили ", добави Раева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР