Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали
Коментари Харесай

Илиана Раева: Гимнастиката, която играе Елвира Краснобаева е еталон

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали новата европейска шампионка на обръч при девойките Елвира Краснобаева.

Илиана Раева употребява обществените мрежи, с цел да показа мнението си гимнастичката и за нейните треньори.

В момента се организира Европейското състезание в Израел, като най-интересната част от конкуренцията можете да гледате по Българска национална телевизия 3.

Тя не пропусна и другата ни представителка при девойките Дара Стоянова, която на шампионата взе участие единствено на бухалки. На финала тя позволи неточност и приключи на четвърто място.

" Няколко думи за малката/голяма европейска шампионка на обръч на България Елвира Краснобаева. Тя от 4-годишна тренира в клуб Грация (Варна) при Светлана Юриева. Светла е един дълготраен наш отличен възпитател, който оставя доста забележима диря във всяка своя състезателка. Не инцидентно споделям възпитател, а не треньор, тъй като неведнъж съм казвала, че треньорите би трябвало да са на първо място педагози и психолози. Елвира пристигна доста научена и готова в националния тим при Райна Тошева и нейната помощничка Габриела Грошева. Така надграждането в играта й стана доста по-лесно. Отличната подготовка на Елвира в родния й клуб във Варна даде късмет треньорката й в националния тим да разгърне креативния си капацитет и да надгради във всички направления гения на Елвира ", написа Раева във Facebook.

" Гимнастиката, която играе Елвира Краснобаева е пример за девойки и дами. На интернационалния шампионат в Полша персонално президентът на ФИГ Моринари Ватанабе след нейното изиграване е отишъл зад кулисите, с цел да я поздрави и е споделил, че това е изключителна гимнастика, която тя демонстрира и това е неговото схващане за художествена гимнастика. Елвира съумя, тъй като сложният преход от клубен към народен тим беше 100 % подсилен от нейната първа треньорка Светлана, както и от ръководителя на клуб Грация (Варна) Кристияна Генчева. Успя, тъй като Райна и Габриела са прелестни и доста надарени треньори. Успя, тъй като любовта към гения на това дете и неговото израстване не дадоха късмет на егото на първия треньор и на треньора в националния тим. Разбира се, пред Елвира има дълъг път и имам вяра, че тази европейска купа е единствено началото. От през днешния ден би трябвало да се работи още по-мотивирано в търсене на напредък и непрестанен прогрес ", добави президентът на родната федерация.

" Поздравления към треньорите и към Елвира. Същите думи се отнасят и за Дара Стоянова, и за нейната първа треньорка Величка Петкова от Диляна (Пазарджик). Поздравления, че любовта и отговорността към гения на тези деца е голяма и бяхте в помощ при тяхното адаптиране към националния тим. Поздравявам и родителите на двете деца, които също бяха в помощ на подготовката с съответното си държание. Предстои ни дълъг и сложен път, само че имам вяра, че той ще бъде цялостен с вълшебни прекарвания на спортния терен ", написа още Илиана Раева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР