Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не
Коментари Харесай

Илиана Раева се надява на разширение на зала Раковски

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри очакванията си зала Раковски, в която се готвят националните ни тимове да бъде разширена. Раева показа, че оборудването, което дефинира като „ прелестно “ и „ уютно “ не стига за потребностите на състезателките в един от най-успешните български спортове.

Бившата гимнастичка изясни, че е необходим още един килим и разяснява, че точно поради тези условия се търси зала чартърен за осъществяване на подготовката на ансамбъла за двойки.

„ В понеделник ще е селекцията на ансамбъла за девойки. В момента сготвям лагер. Те ще работят под наблюдението на Весела Димитров. Ще създадем лагер в София, който няма да е в зала Раковски, тъй като както се вижда, залата не ни стига. Много се надявам да ни я разширят най-сетне тази зала. Ще наемем спомагателна зала, с цел да можем да създадем подготовката на националния тим, тъй като нямаме време, а пък се работи с тежък апарат – с ленти. Засега водим договаряния за зала „ София “. Дано да успеем. Ако не стане, ще търсим разновидности “, разяснява Раева.

„ Миналата година след Олимпиадата, когато бяхме при премиера, който бе в основата на това да има Световни купи у нас, с помощта на него имахме спонсор и до ден сегашен. Аз издигнат тематиката и той тогава сподели пред финансовия министър, че би трябвало да ни се помогне и да ни се разшири залата, тъй като ние не желаеме някакви градежи да се вършат. Нужен ни е още един килим с малко място за аудитория, с цел да може там да организираме контролните, надпреварите, тъй като действително ние нямаме такава зала. Дори тази луксозна, уютна зала не ни стигат. Ние имаме шест, в този момент ще имаме седем национални състезателки дами. Те са на два килима. На другия е Весела, която желае запасите да могат да играят, а девойките остават без зала. А при нас девойките са толкоз значими, колкото и дамите “, описа Раева.

„ Работата в художествената гимнастика в последните години, знаете....Ние вършим тим народен младша възраст девойки, тъй като желаеме вярна работа и подготовка, с цел да стане това, което се случи с новия отбор. Ако не бяхме създали тази подготовка преди Олимпийските игри, нямаше да имаме тези резултати. Вече са го изкопирали нашите съперници, в което няма неприятно. Така се прави “, приключи Илиана Раева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР