Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е
Коментари Харесай

Илиана Раева покани гимнастичките на Украйна да тренират в България

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е поканила състезателките от националния тим на Украйна да упражняват в България.

„ Разговарям с колежките ни от Украйна и им предложих да дойдат да упражняват с нас. Разбира се, прецизирах, да не мислят за никакви пари, ще ги храним, ще ги подсигурим и просто ще упражняваме дружно до момента в който тази полуда завърши. Те са разпръснати по градовете, някои са в убежища и страдат. Благодарят, а към този момент имат вяра, че това скоро ще завърши! Бог да вразуми всички, за които войната е средство за реализиране на грандомански цели “, написа Раева в обществените мрежи.

Още нощес Международната федерация по гимнастика (ФИГ) изрази опасенията си по отношение на нахлуването на Русия в Украйна и взе решение за редица наказания.

Сред тях са както възбраната за прилагане на знамената и химните на Русия и Беларус, по този начин и анулацията на всички събития от Световната купа на ФИГ и Чалъндж шампионатите, планувани да се проведат в двете страни.

„ Като състезателен управителен орган, нашето първо обвързване е да защитим всички наши спортисти, в това число да ги предпазим от политически напън. Мислите ни са отправени към членовете на гимнастическата общественост в Украйна. Спортът е другарство и взаимност. Трябва да покажем взаимност с членовете на нашето семейство, които са в обезсърчение, и да им предложим ръка за помощ, с цел да осигурим бъдещето им “, разяснява президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.

Международната федерация ще изиска от Фондацията за взаимност на ФИГ да отпусне специфична помощ за украинските спортисти и други членове на Украинската федерация по гимнастика, наранени от войната.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР