Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева и Богдан Николов получиха орден Стара планина - първа степен

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева беше удостоена от президента Румен Радев с медал " Стара планина " първа степен за извънредно огромните ѝ заслуги към България в региона на спорта.

Церемонията се организира в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2. Предложението за награждаването бе на някогашния министър на младежта и спорта - Весела Лечева. Решението беше признато в деня, в който Раева чества своята 60-а годишнина.

Пътят на Илиана Раева е посипан с голям брой победи - като гимнастичка, като треньор, като основател на първия частен състезателен клуб по художествена гимнастика и първенци, като треньор и старши - треньор в националния тим по художествена гимнастика, а по-късно и като член на Управителния съвет, ръководител на Треньорския съвет и ръководител на БФХГ.

Раева съобщи, че този медал е апотеоз и венец в нейния професионален път и благодари на фамилията и на сътрудниците си за поддръжката.

" Наистина бяха доста разчувствана, тъй като изцяло правя оценка какво съставлява този медал. Това е апотеоз в моя професионален път. Наистина е венецът на професионалния ми път. Това, което е доста значимо и желая да кажа е, че този медал нямаше да бъде на гърдите ми, в случай че не беше първо моето семейство, което през всичкия този път ме е обсипвало с обич и поддръжка, с помощта на което съм имала силата, вярата в себе си да работя и да отдам живота си на художествената гимнастика; в случай че не бяха моите сътрудници, с които се трудим от заран до вечер и които понасят всички човешки страсти по време на спортно-състезателния път. Огромна признателност на тях - на фамилията ми и на моите сътрудници. Посвещавам този медал на моето семейство и на моите сътрудници, на гимнастичките, несъмнено, да не ги не помни, които печелят тези оценки, тези медали. Чувствам се като един доста сбъднат човек в своята специалност ", сподели Раева след награждаването.

Илиана Раева дефинира ордена като най-специалното отличие, което е завоювала в живота си.

" Този медал е апотеоз. Той съдържа в себе си всички медали извоювани до този миг мои - в като гимнастичка, и като треньор, и като президент на БФХГ. Всъщност той е въплъщение на целия ми път, по тази причина тежи ужасно доста. В него има всичко - има доста обич, доста отдаденост, доста труд, доста болежка, доста компликации по пътя, доста тежки моменти, доста е специфичен, не... това е най-специалното отличие, което съм завоювала в живота си. Този медал ще бъде подложен в кабинета ми, където са фотосите на моите треньори, на моите гимнастички, на треньорите, които са под мое управление последните години, на създателките на художествената гимнастика, които са моите мотиватори и моите вдъхновители... неговото място е там, той ще бъде постоянно в този кабинет ", добави президентът на БФХГ.

Раева пожела здраве на всички към нея и съобщи, че ще продължи да работи за българската художествена гимнастика.

" Единствената ми фантазия е всички, които са към мен, фамилията ми, сътрудниците ми, да са здрави, да има тази сплав и обич сред нас, с цел да можем да продължим да работим в името на българската художествена гимнастика, което значи, че ще работим в името на страната, на родината. Невероятно е възприятието да получиш медал за това, че си направил нещо за родината си. Наистина възприятието е неповторимо ", добави тя.

За извънредно огромните му заслуги към Република България в региона на спорта, бе награден и Богдан Николов. Той беше награден за извънредно огромните му заслуги към България в региона на спорта. Това се показва в претекстовете на предлагането на Министерския съвет (МС). Той е роден на 22 януари 1955 година в Плевен. Започва да се занимава с мотоциклетен спорт през 1972 година Кариерата му минава през два съществени интервала: като играч по мотоциклетизъм на писта и като ръководител на Българската федерация по мотоциклетизъм. Като играч по мотоциклетизъм Богдан Николов минава през всички равнища - от монтьор на състезателен клуб (1972 г.) до международен първенец през 1992 година Общо за своята дейна спортна активност, за интервала 1973 – 1992 година, Богдан Николов има завоювани 16 национални шампионски трофеи и 5 интернационалните.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР