Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева очаквала повече на световното и припомни, че квотите за Париж не са поименни

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева съобщи, че е очаквала повече от представянето на грациите на международното състезание във Валенсия и не е удовлетворена от позволените неточности.

Снощи Стилияна Николова и Боряна Калейн заеха надлежно четвърто и шесто място в многобоя при дамите, а досега България има четири медала - един златен, два сребърни и един бронзов.

" Вчера приключи международното състезание във Валенсия (Испания) в самостоятелната конкуренция. Честито на медалистките! Абсолютно заслужени медали! Честито на новата международна шампионка Даря Варфоломеев!

За страдание, Стилияна и Боряна позволиха неточности и останаха Стилияна на 4-о място, а Боряна на 6-о място. И двете съумяха да вземат медали от финалите, Боряна два сребърни, Стилияна един бронзов. Успяхме да вземем и златен орден и да станем отборни международни първенци дружно с ансамбъла. Истината е, че чакахме повече от това Световно, само че не се получи.

Очаквахме, тъй като спечелихме Европейското, както и Световни купи през годината, само че тук допуснахме неточности. И в ансамбъла, и в самостоятелното имаме доста мощни съчетания, почтени за златния орден, само че и в двете дисциплини допуснахме неточности ", написа Раева във Facebook.

" Изводите за грешките при Стилияна, Боряна и ансамбъла демонстрират разнообразни аргументи, с които би трябвало да се оправим. Доволна съм от работата на всички, тъй като работят доста и работят отговорно. Не съм удовлетворена от позволените неточности, по тази причина ще трябват съществени и точни промени в подготвителния развой.
 Стилияна Николова и Боряна Калейн съжаляват за грешките в многобоя, само че ще си извадят поучения и ще продължат напред
Стилияна Николова и Боряна Калейн съжаляват за грешките в многобоя, само че ще си извадят поучения и ще продължат напред

Двете получиха документите си за Париж 2024

Конкуренцията е доста мощна и същинска, а идната година ще бъде още по-силна и по-трудно на всички. Това е прелестно за спорта и би трябвало да е тласък за всички ", добави тя.

" България също ще има доста мощна вътрешна конкуренция. Олимпийските квоти не са поименни. Независимо от горчивината, истината е, че през тази минала година Боряна, Стилияна и Ева Брезалиева направиха доста мощен сезон и изрично демонстрираха, че са измежду любимците за продобиване на златните медали в самостоятелното класиране в многобоя, във финалите на обособените уреди, както и в отборното класиране.

Боряна стана безспорна европейска шампионка, Стилияна завоюва две Световни купи, Ева има сребърен орден на лента на Европейското, а трите станаха европейски и международни шампионки в отборното класиране. Към това ще прибавя и трите медала извоювани от Боряна и Стилияна на това Световно.

Също по този начин, единствено България съумя да класира и двете си представителки в първата деветка.

Поздравления за тях, треньорите и целия щаб. Поредно съревнование с по-обективно съдийство! Поздравления за президента на Техническия комитет Ноха Абу Шабана! Догодина би трябвало да бъдем още по-силни, по-атрактивни и с доста повече религия в личните сили, тъй като сме доста мощни и би трябвало да успеем! ", написа още президентът на БФХГ Илиана Раева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР