Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков даде пресконференция

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков даде пресконференция
Коментари Харесай

Георги Глушков: Има вариант Лигата да се отдели от федерацията

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков даде конференция в Министерството на младежта и спорта, на която обясни програмата за " 100 години баскетбол в България ".

Годишнината ще бъде маркирана огромно с редица събития и събирания на ветерани в спорта. За начало на проведения баскетбол у нас се приема 1919 година, а през 1935 година страната ни става член на ФИБА.

За начало на празнувания е несъмнено семейството на България на Русия на 21 февруари в " Арена Ботевград ". Там ще бъдат поканени родни баскетболисти, които са съдействали за присъединяване на България на огромни конгреси (Европейско, Световно, Олимпийски игри). На 26 февруари пък ще се организира тържествената гала по награждаването на най-хубавите баскетболисти, треньор и арбитър за 2018 г о година.

На 2 март, когато е финалът на Купата на България при мъжете, пък ще бъдат поканени заслужили български баскетболисти, които са съдействали за сполучливото показване на родни клубове в евротурнирите. Честванията ще продължат до месец ноември, когато ще бъде проведена специфична " Вечер на баскетбола ".

" Надявам се всички клубове да се обединят и дружно да отбележим този празник. Съществува вид Лигата да стане независимо юридическо лице настрана от федерацията. След края на сезона ще се съберем с клубовете и ще приказваме по значимите тематики.

Подали сме предварителна поръчка за домакинство на една от групите на Европейския шампионат през 2021 година, само че има и други седем, осем претенденти. Смятам, че механически можем да се оправим, само че зависи и от доста други фактори. Решението на ФИБА ще стане ясно през есента, когато новото управление към този момент ще бъде в действие и ще разберем ", съобщи Глушков.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР