Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров призна за слабото

...
Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров призна за слабото
Коментари Харесай

Данчо Лазаров ще води нови разговори с Пранди

Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров призна за слабото показване на "трикольорите " по време на Евро 2019.

България отпадна след проваляне от Словения на осминафиналите в шампионата, а през януари "лъвовете " ще имат право на присъединяване в финален квалификационен шампионат за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

"Това беше недобро показване. Едно от най-лошите през последните години. Обсъдихме нещата по отношение на идната през януари олимпийска подготовка. Бихме желали България да се показа с един добре квалифициран и мощно стимулиран тим и да бъде в оптималната кондиция. Искаме да създадем всичко допустимо, с цел да спечелим квалификацията. Трябва да притеглим, убедим и в този тим да бъдат всички национални състезатели. Дори тези, които Пранди освободи след Лигата на нациите. Ще проведем диалози със Силвано. Искаме да знаем дали е квалифициран да води и да работи с този тим и тези момчета, в случай че те се съгласят да се върнат. Всичко е подчинено на това да подготвим и да имаме тим, който ще се бори за продобиване на тази олимпийска подготовка ", съобщи Лазаров пред медиите.

Той разяснява написаните в обществените мрежи мнения от освободения от националния тим разпределител Георги Братоев по адрес на селекционера Силвано Пранди.

"Не е редно това да се прави. Разглеждаме нещата от спортно-техническа позиция. Искаме да изградим тим, който да завоюва квалификацията. България беше на крачка от спечелването на шампионата във Варна. Имаме капацитет и би трябвало да го осъществяваме. Ако не върне в състава въпросните играчи, евентуално ще последва разлъка с Пранди. Не знам дали ще ги върне. Ще решим случая след сондажа и диалозите с треньора и съответните волейболисти. Ще имам грижата да беседвам със състезателите. Любо Ганев и Борислав Кьосев също ще приказват с тях ", добави Данчо Лазаров./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР