Президентът на Българска Федерация Волейбол (БФВ) Любомир Ганев проведе лична

...
Президентът на Българска Федерация Волейбол (БФВ) Любомир Ганев проведе лична
Коментари Харесай

Любо Ганев изчисти недоразуменията между Соколов и националния отбор

Президентът на Българска Федерация Волейбол (БФВ) Любомир Ганев организира персонална среща с водача на мъжкия народен тим Цветан Соколов. След нея стана ясно, че през идната седмица, след прибирането на националите от шампионата от Волейболната лига на нациите (VNL) в Япония, медицинският щаб на националния тим и Цветан Соколов ще изготвят взаимна стратегия за възобновяване на състезателя.

" Проведохме извънредно градивна среща с него, на която бяха изчистени получилите се недоразумения - заяви пред формалния уеб страницата на БФВ Ганев. - Както към този момент споделих - всичко е било поради незадоволително добра връзка. Преди началото на подготвителния интервал Соколов е провел диалози с членове на щаба и е споделил своето терзание от моментното си физическо положение. А в тази връзка и подозрения за своята полза към тима в седмиците на Волейболната лига на нациите. На тази база е взето и решение да не му бъде изпращана повиквателна за първия шампионат през тази година - за да бъдат извършени възобновяване и подготовка за идните най-важни надпревари през 2023 година. Още един път ви споделям - неразбирателство поради незадоволително добра връзка. Но това е в предишното, а ние гледаме в бъдещето - дружно. "

Освен присъединяване в Лига на нациите, пред националите тази година следва Европейско състезание във Варна, както и олимпийска подготовка в Китай.

" След като програмата бъде направена, имам вяра, че Соколов ще може да се възвърне изцяло и да организира пълноценна подготовка, с цел да бъде в положение да помогне на тима в извънредно значимите шампионати до края на годината. Разчитаме доста на Цецо да бъде водач на тима в извънредно виновната година за българския волейбол и чакаме неговото включване в подготвителния развой - продължи Ганев. Нашето огромно предпочитание е всички боеспособни и най-хубави волейболисти да бъдат под знамената. Знаете, че през август и септември сме домакини на най-голямото спортно събитие в България за 2023 година. - Европейското състезание за мъже. След това ни следва и Олимпийската подготовка за Игрите в Париж. Отборът ни демонстрира част от сериозните си заложби още на старта на Лигата на нациите. Поздравявам момчетата за чистата победа над Словения и за раздаването в петгеймовата борба с Полша. Имаме религия в тима, а той е пределно стимулиран да радва българската аудитория. Сигурен съм, че това ще стане, когато може да разчитаме на най-хубавите, които да дават най-хубавото от себе си и сърцето си за българските почитатели ", добави президентът на БФВ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР