Президентът на България си позволи да обиди стотиците хиляди български

...
Президентът на България си позволи да обиди стотиците хиляди български
Коментари Харесай

Марешки за президента: Фигурантът в републиката

„ Президентът на България си разреши да обиди стотиците хиляди български жители, които бяха на митингите, когато трябваше да се смъква комунистическата власт в България, като ги назова мутри “. Това съобщи водачът на „ Воля “ Веселин Марешки, съобщи БГНЕС.
В декларация от името на парламентарната група Марешки насочи рецензиите към президента Румен Радев, с които изиска неговото опрощение и оставка. Повод за това пък било вчерашното послание към нацията, в което Радев още веднъж поддържа антиправителствените митинги и съобщи: „ Преходът стартира с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта “.
„ Както днешните младежи, по този начин и ние тогава бяхме по площадите. Основите на демокрацията поставиха будните български студенти, персони и изявени антикомунисти, като Желю Желев и Петър Дертлиев. „ Екогласност “, дисидентите от Комитета за отбрана на Русе, както и стотици хиляди и даже милиони честни българи.
Те бяха първите бранители на демокрацията и радетели за измененията в България. Тях ли наричате мутри? “, обърна се Марешки към президента от парламентарната естрада, който си разреши да дефинира като „ фигуранта в републиката “.
Според водача на „ Воля “ мутрите, за които президентът приказва, са били „ планувани, основани и грижливо отгледани “ в средата на 90-те години, когато е управлявала Българска социалистическа партия – партията, която го е „ издигнала и избрала за президент “.
„ Историята е формирана от необорими обстоятелства. Когато някой се пробва да се преоблече с нови облекла, би трябвало да му напомним мръсните дрипи, които няма по какъв начин да се скрият “, сподели още Марешки.
По-късно пред медиите той заприказва и за възможен експертен кабинет, без да дава повече детайлности какво тъкмо има поради, а за идния избор на съмнение акцентира, че към момента не е ясно по какъв начин ще гласоподава групировката му в пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР