Президентът на България Румен Радев е предложил Украйна да застане

...
Президентът на България Румен Радев е предложил Украйна да застане
Коментари Харесай

Радев иска Украйна да застане на колене. Киев разкритикува българския президент

Президентът на България Румен Радев е предложил Украйна да „ застане на колене “ и да продължи да разрешава „ нашите деца да бъдат убивани “. Това сподели съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк по отношение на по време на присъединяване му в срещата на водачите на Европейски Съюз през седмицата.

В четвъртък Радев прикани държавното управление да не позволява даване на военна помощ за Украйна в бъдеще и уточни, че би трябвало да се възобновят „ всички дипломатически старания, тъй че да търсим спокойно решение на спора “. Русия няколко пъти сподели, че е подготвена за мирни договаряния единствено в случай че Украйна се откаже от свои територии.

„ Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да одобри решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се желае този човек да говореше по този метод. Така да поставяше акцентите, с цел да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир... Той не предлага главното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да разрешаваме нашите деца да бъдат убивани. Това е невероятно “, сподели Подоляк.

В България изявлението на Радев стана мотив за митинг с искане за оставката на българския президент. Той беше подложен на критика и от " Продължаваме промяната ", " Дмократична България " (ДБ) и ГЕРБ.

Съпредседателят на Демократична България за президента в идващия парламент.

Подоляк сподели още, че позицията на Зеленски и Украйна е ясна и тя е, че страната няма да капитулира, няма да загуби, няма да съобщи територия и няма да си затвори очи пред всеобщите убийства, осъществявани от съветската войска.

„ Ние ще водиме война, с цел да освободим територията си. И всеки един президент на всяка една страна би споделил това, тъй като в случай че това се беше случило на България вероятно и българите щяха да пазят своите фамилии и деца “, сподели още Подоляк.

По думите му макар позицията на българския президент Украйна се отнася топло към България и нейното общество, коeто „ разбирa “ пред какво е изправен Киев.
Потвърждение за помощта от кабинета " Петков "
Подоляк беше запитан и за изнесената в немския ежедневник Ди Велт информация за това по какъв начин за Украйна в първите дни на войната през медиатори. Подоляк удостовери, че България е предоставила помощ „ в най-тежкия миг от войната “, само че сподели, че българското държавно управление единствено би трябвало да реши по кое време да приказва намерено за предоставената помощ.

„ Ние вечно ще запишем това в нашите сърца “ и добави, че България е „ прелестна страна “ и прикани българите да не застават до Русия, която ще бъде записана с „ черна багра “ в историята.

В България редица политици като Радев, Бойко Борисов и Корнелия Нинова нарекоха изнесената от Ди Велт информация като погрешна, платена и на ниска цена пиар.
За развиването на войната
Пред бТВ Подоляк сподели, че с последната си аудиенция в Лондон, Париж и Брюксел през седмицата Зеленски е постигнал три съществени резултата: консолидация на поддръжката от Европа за Украйна, опровержение на съветската агитация, че европейските страни са подготвени да се откажат от поддръжката за Киев и обяснението на Зеленски за какво украинската войска се нуждае от в допълнение оръжие.

Той сподели, че предстоящите от Киев танковете, които западни страни дадоха обещание да доставят, ще служат на украинската войска за продупчване на съветските позиции в идващ стадий от войната.

Подоляк сподели още, че Русия непрестанно губи жива мощ и вижда настъплението в Донецка и Луганска област.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР