Президентът на България Румен Радев е напът окончателно да ликвидира ...

Президентът на България Румен Радев е напът окончателно да ликвидира

Румен Радев отцепва хората на Слави


Президентът на България Румен Радев е напът дефинитивно да ликвидира партията на Слави Трифонов „ Има подобен народ “, отцепвайки забележителна част от екипа на Дългия в учреждаващата се в Благоевград партия „ Български глас “.

Случайно или не, само че първата демонстрация на новопоявилата се партия, представяна от досегашния народен представител от „ Има подобен народ “ Георги Попов и от Тихомир Василев, който беше измежду уредниците на митингите през лятото на 2020 година, бе пред Президентството. 
Според учредителите, „ Български глас “ събира разочарованите от партиите на „ смяната “, визирайки групировката на Кирил Петков и Асен Василев и тази на Слави Трифонов, които излъгали гласоподавателите си. Учредителното заседание на „ Български глас “ е планувано за декември в Благоевград.
Оказва се, че „ инженер “ на партията се явява персонално президентът Румен Радев и част от екипа му от юридически съветници. Идеята на Радев била „ Български глас “ да разчита не на известни  политически фигури, а да залага на специалисти. 

Според мълвата, която обхожда коридорите на „ Дондуков “ 2, Румен Радев възнамерявал е този ход повече от година, само че бил предаден от сякаш доверения си човек Стефан Янев, който дори откраднал името на партията. Така се наложило да бъде въображаемо ново име за президентския политически план.
„ Голяма част от структурите на Слави Трифонов ще се влеят в „ Български избор “. Сред хората, които работят по отцепването на „ Има подобен народ “ са някогашния външен министър Теодора Генчовска и кметът на Благоевград Илко Стоянов “, разкрива осведомен подробно с политическата конспирация. Твърди се, че Румен Радев е изискал в партията „ Български глас “ да бъде включена и Ива Митева.

Съмненията, че Радев е татко на „ партията на разочарованите “ идват и от присъединяване на охранителния необут Красимир Алексиев в „ Български глас “. Алексиев от години е непосредствен другар с президента, а връзките им датират още от времето, когато Радев беше пълководец на Военновъздушните сили. Тогава охранителната компания на Алексиев „ С. И. А. СЕКЮРИТИ “ ЕООД беше ангажирана с защитата на част от поделенията. Алексиев е определен за регионален координатор на „ Български глас “ в Благоевград.

Депутатът от „ Има подобен народ “ в 45-ото и 46-ото Народно заседание Георги Попов дъго време минаваше за един от най-приближените до Слави Трифонов, а мнозина го упрекват, че е съумял да осуети отцепването на 14 депутати от „ Има подобен народ “ това лято, котато Радостин Василев и още петима напуснаха Слави. Впоследствие обаче Георги Попов също е влезнал в спор с Трифонов поради дясната му ръка Тошко Йорданов. Мълви се, че през днешния ден сред Слави и Георги Попов съществува голямо напрежение, като Дългия даже го псувал по телефона и го наричал „ зелен чорап “.

Същевременно стана ясно, че преди 2 седмици Георги Попов е имал среща в американското посолство с Херо Мустафа, която му е била издействана от президента Румен Радев посредством Теодора Генчовска. На срещата участвал и кмета на Благоевград Илко Стоянов. Официално рандевуто било поради план, обвързван с Американския университет в Благоевград, само че диалога траял извънредно дълго – повече от 2 часа. Остава мистерия какви други тематики са били дискутирани с дипломат Херо Мустафа.

„ Сметките на Румен Радев са „ Български глас “ да взе участие още на идващите избори напролет и да съумеят да прескочат бариерата от 4%. Това е мъчно постижимо, само че не и невероятно. Основните гласове на партията ще дойдат от Благоевград и София – област, както и от варненската конструкция към Тихомир Василев. Към „ Български глас “ ще бъдат присъединени и хора от регионалните структури на Българска социалистическа партия в Пловдив, които също гравитират към Румен Радев “, настояват осведомени с плана на президента Радев.
Източник: Уикенд 

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg