Президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев

...
Президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Дойде време разделно, изправени сме на ръба

Президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев не отхвърли изцяло възможностите за сформиране на кабинет в 49-ия парламент. Той е на мнение, че в този момент времето е друго – за виновни политици, поради наболелите тежки проблеми. 

„ Винаги има потребност от посредници, само че този път си мисля, че пристигна по-различно време, време разделно, време за политици. И аз съм оптимист, че има няколко толкоз тежки проблеми, които са толкоз наболели, че ще накарат политиците да видят светлина в тунела. В прав текст - ние сме изправени на ръба “, разяснява той пред Би Ти Ви.

Той напомни визитата на Олаф Шолц в Румъния, където немският канцлер не спря да хвали северните ни съседи, само че не загатна нито една дума за нашата страна.

„ Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, външна страна, шовинизъм и популизъм “, регистрира Росен Плевнелиев.

„ Към момента Румъния е цялостна със стратегически вложения, а в България няма нито една. Това би трябвало да споделя задоволително на тези политици, които изяснява, че мислят по какъв начин да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на приключване на деца от България, в случай че не засилим към еврозоната “, безапелационен беше той.

Според него би трябвало да се направи кабинет, който да възвърне салдото. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР