Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов

...
Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов
Коментари Харесай

Президентът Георги Първанов: Аз съм против идеята за президентска република

Президентът на България от 2002 до 2012 година Георги Първанов  Георги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през интервала 2002-2011 година През 2002 година встъпва в е срещу концепцията за президентска република.

„ Ние имаме добре структурирана конституционно парламентарна република. Това, че не съумяваме да я осъществим с действително наличие, е повреден политическия модел. Трифонов няма да завоюва България ”, разяснява Първанов в предаването „ На фокус ” по Нова телевизия.

Първанов се съмнява, че сходно нещо може да бъде реализирано.

„ Партиите от настоящия парламент ще се възпроизведат във Великото национално заседание, въпреки и в друго съответствие, и отново няма 

Той разяснява и публикациите на „ Ди Велт ” и „ Политико ”. Според авторитетните издания София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от руската ера още при започване на войната, само че е пазила това в загадка. Изданията настояват, че София е осигурявала 30% от боеприпасите и 40% от горивото, належащо на украинската войска в ранния стадий на войната.

Първанов съобщи, че не е сюрпризиран от мащабите на помощта.

„ Много интензивно се говореше в политическите среди, в средите, които се занимават с подобен бизнес. Тук няма място за отказване. Това се е случило. Кой поема отговорността – да седнат да се схванат Кирил Петков и Корнелия Нинова. Важно е за морала, тъй като се увъртане, крием, някой лъже ”, съобщи Първанов.

„ Ако Нинова желае да отбрани достойнството си, да съди „ Ди Велт ”. Тук става дума за крупна спекулация, в честен проект, на гърба на българина ”, разяснява Първанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР