Президентът на България и придружаващата го делегация посетиха турската компания

...
Президентът на България и придружаващата го делегация посетиха турската компания
Коментари Харесай

Подариха на Румен Радев макет на дрона „Байрактар“

Президентът на България и съпътстващата го делегация посетиха турската компания Baykar Teknoloji

Главният управител на Baykar Teknoloji Халук Байрактар и основният механически шеф на компанията Селчук Байрактар подариха на българския президентРумен Радев макет на дрона „ Байрактар “ от пуснатия в серийно произвеждане през 2021 година модел Akıncı, осведоми.

Първите три екземпляра от безпилотника Akıncı постъпиха на въоръжение в турската войска на 29 август м. година Дронът може да носи 1350 кг потребен товар и е оборудван с два турбовитлови мотора от по 450 или 750 конск исили. Akinci е оборудван с електронни системи за поддръжка и противопоставяне, двойни сателитни информационни системи, радар въздух-въздух, радар за отбягване на конфликт и модернизиран 3D радар, който регистрира релефа на терена. По време на тестов полет дронът се задържа във въздуха 25 часа и 45 минути, прелитайки 7507 километра на оптималната височина 11 594 метра.

Президентът на България Румен Радев и съпътстващата го делегация посетиха турската компания Baykar Teknoloji в границите на държавното посещаване на българския президент в Турция. За визитата Baykar Teknoloji заяви в формалния си профил в Туитър в три обособени туита на турски, британски и български. Радев е разгледал Националния софтуерен център „ Йоздемир Байрактар “, интересувал се е от работата на Baykar Teknoloji и, съгласно портала DefenceHere, е разискал опциите за съдействие с Халук Байрактар и Селчук Байрактар.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Sayın Rumen Radev, beraberindeki heyet ile Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

Kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk...
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР