Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов ще представлява страната ни

...
Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов ще представлява страната ни
Коментари Харесай

Петър Стоянов представлява България на Форума за културна дипломация в Скопие


Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов ще съставлява страната ни на 3-дневния Форум за културна дипломация, който се открива в Скопие. Заедно с него там ще бъдат някогашните президенти на Хърватия (2010-2015 г.) Иво Йосипович, на Сърбия (2004-2012 г.) Борис Тадич, на Албания (2007-2012 г.) Бамир Топи, на Босна и Херцеговина (2014-2017) Младен Иванич, както и някогашните министър председатели на Молдова Наталия Гаврилица и на Ливан Хасан Диаб. Домакин на форума е президентът на Република (Северна) Македония (2009-2019) Георге Иванов.

Форумът, проведен взаимно с Института за културна дипломация в Берлин, град Скопие и Международния център „ Алианс на цивилизациите “, се организира за пръв път в северомакедонската столица, а тематиката е „ Насърчаване на демокрацията, единството и мира посредством културна дипломация в новата епоха на спорове и принуждение “.

Сред участниците във форума са и Армин Лашет – министър председател на провинция Северен Рейн-Вестфалия, Ан Линде – някогашен министър на външните работи на Швеция, Елмар Брок – ръководител на комисията по външни работи в Европейския парламент (2012-2017), както и членове на Европейския парламент, депутати от Шотландия, Хърватия, Румъния, Ирландия, Северна Македония.

На форума ще участват и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, министърът на защитата Славянка Петровска, кметът на Скопие Данела Арсовска, ръководителят на Националния съвет за европейска интеграция в Народното събрание на Северна Македония и зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовски и други

Форумът се организира в границите на Световния конгрес за народна власт и мир – 5-годишен план на Института за културна дипломация, учреден през 1999 година в Съединени американски щати. Предишният конгрес се е провел в Берлин, а до края на годината са планувани събития в Ню Йорк и Брюксел.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР