Президентът на азиатска държава съобщи голяма новина.Китай е склонен да

...
Президентът на азиатска държава съобщи голяма новина.Китай е склонен да
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай е склонен да си сътрудничи със САЩ

Президентът на азиатска страна заяви огромна вест.

Китай е податлив да си сътрудничи със Съединени американски щати за намирането на пътища на съгласие в името на взаимната полза, съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин, съобщи Ройтерс, като се базира на китайската държавна телевизия.

В качеството си на международни сили Китай и Съединените щати би трябвало да укрепят двустранната връзка и съдействие, с цел да подсигуряват непоклатимост в света, сподели през вчерашния ден Си в границите на събитие, проведено от неправителствената организация Национален комитет по американско-китайските връзки.

Между двете страни има несъгласия по отношение на политиката на Китай във връзка с Тайван, с връзките на Китай и Русия, а напоследък и с опитите на Съединени американски щати да пречат на фирмите си за полупроводници да продават технологии на китайски компании.

Скорошните визити на американски конгресмени в Тайван разгневиха Пекин. Китай съобщи, че Съединените щати изпращат „ рискови сигнали “ на самоуправляващия се остров, който Китайската национална република (КНР) възприема като своя територия.

Си, който бе избран отново за трети мандат отпред на Китайската комунистическа партия и на КНР, съобщи, че има задгранична интервенция в Тайван и че Пекин няма да се откаже от правото си да употребява мощ при решаването на тайванския въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че страната му не желае спор с Китай, напомня Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР