Президентът на автономния регион Каталония Карлес Пучдемон заяви, че ЕС

...
Президентът на автономния регион Каталония Карлес Пучдемон заяви, че ЕС
Коментари Харесай

Лидерът на Каталония прати ЕС на специалист по уши, нос и гърло

Президентът на самостоятелния район Каталония Карлес Пучдемон съобщи, че Европейски Съюз избира да пренебрегва рецесията, назряваща в връзките сред испанското централно държавно управление и автономията. „ Те са храбри, когато става дума за страни, за които те нямат никакви пълномощия, само че аз съм жител на Европа, къде са те, когато са толкоз нужни? “, сподели Пучдемон, представен от международните медии. „ Да извърнат тил на каталонците – това ли е решението на Европа? “, сподели още той.

Лидерът на Каталония отбелязва, че след референдума народът, който живее в района, ще получи правото „ да бъде чут “.

„ Онзи, които не желае да чуе нашия глас, би трябвало да отиде на политически експерт по уши, нос и гърло “, акцентира Карлес Пучдемон.

Лидерът на автономията посочи, че в случай че жителите на Каталония изберат независимостта на референдума, той публично ще помоли Европа да се намеси в спора с испанското държавно управление.

Референдумът, съгласно резултатите от който Каталония може да напусне състава на Испания, би трябвало да се състои на 1 октомври. Междувременно съперниците на напускането на района провеждат демонстрации. Премиерът на Испания дефинира концепцията за самостоятелност като „ несбъдната фантазия “. Правителството към този момент заплаши уредниците на гласуването с санкции.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ Пожарна охрана ГОРЕЩАТА ТЕМА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР