Президентът на Австрия Александер ван дер Белен възложи днес на

...
Президентът на Австрия Александер ван дер Белен възложи днес на
Коментари Харесай

Президентът на Австрия възложи на 31-годишния Курц да състави правителство

Президентът на Австрия Александер ван дер Белен разпореди през днешния ден на ръководителя на Австрийската национална партия (АНП) Себастиан Курц да сформира държавно управление , предадоха ДПА и ТАСС.
 Себастиан Курц БГНЕС
" Искам да сформира държавно управление, което да има смелостта и волята за същинска смяна в Австрия ", сподели след церемонията 31-годишният Курц. Досега той беше външен министър в съдружното държавно управление със социалдемократите, ръководено от техния водач Кристиан Керн. Но поради враждата сред Керн и Курц надали в този момент ще бъде възобновена същата центристка коалиция.

На парламентарните избори в неделя победи АНП и измести Австрийската социалдемократическа партия (АСДП) като водещ политически индивид в страната, а крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) също се показа доста добре.
 Себастиан Курц БГНЕС
Въпреки че консерваторите и десницата имат сходни възгледи по имиграцията и намаляването на подоходните налози, към този момент Курц не разкрива желанията си и декларира, че ще стартира проучвателни диалози с всички партии . Социалдемократът Керн съобщи, че е изключено неговата партия да се съюзи с десницата, с цел да осуети упоритостите на Курц и договарянията му с АНП.

" Шансовете да се случи това са близки до нулата " , сподели канцлерът в оставка Керн, като акцентира идеологическите разминавания с десницата по миграцията и стопанската система.

Според окончателните данни от изборите на 15 октомври АНП е получила 31,5 на 100, следвана от АСДП - с 26,9 и АПС с 26 %. В Националния съвет влязоха и партиите " Нова Австрия " (НЕОС) и " Листата на Петер Пилц " с 5,3 и 4,4 на 100 надлежно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР