Президентът на Австрия Александър ван дер Белен реши да назначи

...
Президентът на Австрия Александър ван дер Белен реши да назначи
Коментари Харесай

За първи път жена е канцлер на Австрия

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен реши да назначи председателката на Конституционния съд Бригите Бирлайн за краткотраен канцлер, откакто в понеделник Народното събрание гласоподава избор на съмнение на държавното управление на Себастиан Курц поради абсурден видеозапис, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

69-годишната Бирлайн е ръководител на Конституционния съд от февруари 2018 година Тя ще управлява преходно държавно управление до предварителните избори, които евентуално ще са през септември. Бригите Бирлайн става първата жена канцлер на Австрия.

"Тя е актуалният ръководител на австрийския Конституционен съд, а в околните дни ще я назнача за федерален канцлер на Република Австрия ", съобщи Ван дер Белен.

Досегашният канцлер Себастиан Курц постави завършек на обединението сред своята дясна Австрийска национална партия и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), след публикуването на запис със скрита камера, на който водачът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе предлага да обезпечи на мнима племенница на съветски олигарх значими контракти за публични поръчки в подмяна на нелегално финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР