Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси и президентът

...
Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси и президентът
Коментари Харесай

Плевнелиев ще оглави групата преговарящи за съставяне на кабинет. Паси потвърди участие

Президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси и президентът Росен Плевнелиев, който ръководи страната ни от 2012 година до 2017 година потвърдиха, че ще вземат участие в контактната група, която водачът на ГЕРБ предложи през вчерашния ден да води договарянията за сформиране на коалиция сред партиите, които влизат в 48-ото Народно заседание. Според Борисов в преговорните екипи би трябвало да бъдат поканени хора с безспорна евроатлантическа известност. По тематиката " анти-Путин ", да вземем за пример, той уточни имената на Плевнелиев и на Паси, които да бъдат модератори в диалозите.

Соломон Паси удостовери във Фесйбук, че е получил покана от най-голямата парламентарна партия да взе участие в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, с цел да спомагат " в договарянията за сформиране на евроатлантическо болшинство и държавно управление в новия парламент ". 

" Като ясно съзнавам какъв брой голям и провокационен дълг е сходна функция заявявам, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и в интерес на народа, доколкото моите сили и тяхната воля разрешават това. Ако не съумея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го траял “, написа Паси. 

Контактната група, която ще работи за сформиране на държавно управление, ще стартира работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно заседание, се показва в известие, изпратено от офиса на Росен Плевнелиев. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии. 

" Групата ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание. Тя ще организира срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната. Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота ", написа Плевнелиев.

Според него задачата е да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР