Президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков даде повече яснота

...
Президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков даде повече яснота
Коментари Харесай

Румян Вълков: До 2-3 години професионалните клубове могат да бъдат задължени да имат женски направления

Президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков даде повече изясненост за провеждането на Женското футболно състезание, което ще бъде предавано в уеб страницата Sportal.bg и в ефира на Sportal TV . На публична конференция през днешния ден беше оповестено съдействието сред двете страни, като шампионатът ще носи името SWISS Capital League.
" Имаме 57 детски тима. Помощта, която ние указваме, са едни възнаграждения, които не са доста огромни, само че по този начин или другояче оказват помощ на учителите и треньорите. Ние търсим контакти с общините да ни стават сътрудници. Там да акцентираме за шампионатите, които се организират при девойките. Не може без медиите. Когато вие го отразявате, то има качество. Търсим съфинансиране от други организации като ММС. Искаме женският футбол да влезе в ученическите игри. С тези 57 тима имаме над 1000 девойки, които играят футбол. Ще пристъпим към решение с ММС ".

" Професионалните клубове - има опция да задължим професионалните клубове до две-три години да имат женско направление. Не приказвам за дами, а за 13-15 години. Имаме два клуба, които към този момент имат женско направление - и. С помощта на комисията и на цялата аматьорска лига опитваме да разпространяваме женския футбол ".

" Есента ще участваме за Световно. Виждате какво е отношението на ФИФА и УЕФА към женския футбол. Знаете по-добре от мен какво нещо е във Франция, Германия, Италия, Испания, Португалия и Англия. 17-годишните се показаха добре на Европейското състезание. Факт е, че имаше 3400-5000 души на мачовете ".
" и ЦСКА... На Левски обяснението е, че липсва материална база и обособени съблекални, само че считам, че не е това повода. В ЦСКА преди месеци имаше над 300 позвънявания за записване. Ботев (Пд) се чака да има женско направление. Пирин също, живот и здраве ще са в А група. Бургас има доста хубави деца, само че са дребни. Също по този начин и Варна. Ако те не бяха пристигнали, нямаше да можем да създадем обикновено състезание. За следващата година считаме да минем, както е в мъжкия футбол - 150 000 лв. се разпределят на траншове непосредствено във футболните клубове, а те да си ги харчат, както намерят за добре. Тази година направихме фланелки, спортни екипи, топки. Транспортът за тази година ще ни коства над 100 000 лв.. Футболният съюз също заделя значително средства. Съдийски, терени, здравно застраховане, охрани...

" Преди години по друга скица беше проведена квалификацията на Световно и Европейско. Сега е като при мъжете - на разменено посещение, 5-6 тима в група. Това ще е тласък за самите състезателки. Има обособени бонуси за Шампионска лига. Това, което сме разговаряли с треньори, е, да карат децата да играят вярно и да играят за наслаждение. Дори да загубим, няма нищо ужасно. Това е игра и спорт. Искам да стартираме оттова ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР