Президентът ме предложи за този пост и БСП даде своето

...
Президентът ме предложи за този пост и БСП даде своето
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Трябва ни авторитетно правосъдие

Президентът ме предложи за този пост и Българска социалистическа партия даде своето единодушие. Аз съм социалист по разбиране. Тази позиция изисква подготвеност и работа за публичния интерес. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов.

Министерството на правораздаването се асоциира със справедливостта. Аз не вземам участие в държавното управление като партиен представител, то е конструирано по други начала, има други задания. Имам дълготраен политически опит. Това е едно предизвикателство да погледнеш проблемите напълно от вътрешната страна, от позицията на едно много огромно министерство, и то в още по-сложна конюнктура, тъй като през последните години министърът на правораздаването непрекъснато беше обезправяван. Това изисква градивен метод, с цел да могат да се реализиран резултати, съобщи Стоилов.

Проверките в разнообразни ведомства са една от първите задания. Служебният министър председател разгласи, че служебното държавно управление ще се води от правилата на професионализма, честността и прозрачността. Това считам да бъдат правилата и на Министерството на правораздаването, уточни правосъдният министър.

Приоритет е да се усъвършенства обслужването на жителите, в това число и електронно, да се води разговор с Висшия правосъден съвет и да бъде открито действителното положение на бранша. Още тази дни ще издам заповеди, с цел да се направи одит на най-чувствителните действия, които се отнасят до Агенцията по вписванията, до българското поданство, да се види какви са публичните поръчки, какви са договорите, означи Янаки Стоилов.

Планът на държавното управление е доста упорит. За мен е значимо е да се създадат доста неща, които да дадат резултат за това малко време. Искаме да установим положението в редица браншове и в случай че можем да оставим нещо и на новия парламент, с цел да продължи той своята работа, означи служебният министър на правораздаването.
Той разяснява и абсурда сред служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и БТВ. Не е работа на министрите да назначават и уволняват публицисти. Няма независимост, която да е безгранична. Много мъчно е да се намерят обективните общи граници, които не засягат човекото достолепие. Не би трябвало да се подхожда предубедено към този въпрос, съобщи служебният министър на правораздаването.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР