Президентът категорично не унищожава БСП. В служебното правителство има много

...
Президентът категорично не унищожава БСП. В служебното правителство има много
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП трябва да върне ролята си на първостепенен политически играч

„ Президентът изрично не унищожава Българска социалистическа партия. В служебното държавно управление има доста мои сътрудници - министри, заместник-министри, регионални шефове “, разяснява Петър Витанов.

 

„ Най-важното е Българска социалистическа партия да има мощен резултат на идните избори. Аз съм изразявал намерено запаси към управлението и евентуално този диалог следва след изборите. Но в този момент най-съществен е резултатът на партията. Защото в най-бедната страна в Европейския съюз левицата би трябвало да има доста по-голямо посланичество в Народното събрание “, добави социалистът.

 

На въпроса каква е оценката за присъединяване на Българска социалистическа партия в държавното управление с мандата на „ Продължаваме промяната “, Петър Витанов съобщи, че отговорът ще бъде даден от гласоподавателите напълно скоро.

 

„ Важно е Българска социалистическа партия да отскочи от електоралното дъно, в което се озова на последните избори и да е първокачествен политически състезател, към който да се сформира ръководещо болшинство, а не патерица в едно последващо ръководство “, сподели още евродепутатът.

 

Петър Витанов разяснява и нещастието с двамата български служители на реда, които изгубиха живота си, пометени от рейс, пренасящ незаконни мигранти. Според него натискът по границите е засилен заради ред външни аргументи.

 

„ Войната в Украйна ускори мигрантската вълна. Имаме продоволствена рецесия поради блокирани и завзети пристанища. Зърнените култури, които се отглеждат в Русия и Украйна, няма по какъв начин да стигнат до Северна Африка. Покрай войната в Украйна доста страни, които отделяха средства за филантропична помощ, ги пренасочиха към Европа и това докара до в допълнение обедняване на този регион. Като прибавим към тези рецесии и връщането на талибаните в Афганистан преди година, излиза наяве за какво сме в обстановка на нараснал мигрантски напън от Близкия Изток и Северна Африка “, проучва евродепутатът.  

 

В България, като външна граница, има повишен мигрантски напън с 25% повече по отношение на предходната година, както и близо 60 000 опита за незаконно прекосяване в страната.

 

 Петър Витанов разяснява и тематиката с доставките на газ.

 

„ Служебното държавно управление не би следвало да води договаряния за дълготраен контракт с „ Газпром “. Колкото до краткосрочните доставки – не би трябвало да се изключва нито един източник, в това число и от „ Газпром “. Ако спрем съветския газ, ще станем ли по-големи евроатлантици от германците, които не са го създали “, попита Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР