Президентът изказва съболезнования към близките и семейството на Димитър Герасимов

...
Президентът изказва съболезнования към близките и семейството на Димитър Герасимов
Коментари Харесай

Радев изказа съболезнования на близките на Димитър Герасимов

Президентът изрича съболезнования към околните и фамилията на Димитър Герасимов във връзка неговата кончина. Поклонението пред обичания български артист ще се състои през днешния ден. Това оповестиха от прессекретариата на президентството. 

В съболезнователното си писмо президентът откроява театралното наличие, с което Димитър Герасимов съумява да се трансформира в одобрен престиж в актьорските среди.

„ Той реализира удивително равнище на актьорско майсторство със своите въздействащи функции в постановки на типичен и модерни драматурзи “ показва президентът. „ Познат на българите с присъщия си глас, превъплъщаващ обичани герои от родните екрани, той завоюва високата оценка на своите фенове “, показва като отбелязва сполучливите функции на Герасимов по време на многочислените концерти, рецитали, фестивали и културни стратегии с негово присъединяване.

Държавният глава напомня и високите държавни оценки – медал “Св. св. Кирил и Методий ” - огърлие и “Златен век ” на Министерството на културата, получени от артиста, които са справедливо самопризнание за значимите му заслуги в развиването на културата и изкуството в нашата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР