Президентът има проблем с промените в Конституцията, защото се ограничават

...
Президентът има проблем с промените в Конституцията, защото се ограничават
Коментари Харесай

Денков: Президентът злоупотреби с права си

Президентът има проблем с измененията в Конституцията, тъй като се лимитират избрани негови права, с които беше злоупотребено през последните две години. Той е заинтригувана страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления. Всеобщо е мнението на политическите сили, които поддържаха измененията в Конституцията, че беше нужна смяна както в правосъдната система, която, както виждам, не се оспорва, по този начин и във връзка с статута на служебните държавни управления, които се оказаха без парламентарен надзор дълги интервали от време. 

Това разяснява през днешния ден министър-председателят Николай Денков във връзка обстоятелството, че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за измененията в главния закон.

" Така че търсенето на подобаващ баланс е обвързване на политическите сили, показани в Парламента, и те го откриха по метод, който считат за верен. Оттук нататък единствено Конституционен съд може да каже кое опонира на Конституцията ", разгласи министър председателят. Междувременно

Денков заяви, че получава сигнали от регионални структури от разнообразни места в България, в това число Монтана, за това, че има оказван непозволен напън на хора, които са взели участие в изборите като претенденти за кметове, преди този момент като претенденти за народни представители на Политическа партия, от страна на локалните велможи.

Има сигнали от Вършец, Лом и други места. Този вид държание не е задоволително и това ще бъде вдигнато на политическо равнище като тематика, която да търси решение “, акцентира той. „ Всички политици сме длъжници на Северозападна България, занапред ще приказваме за демография, обучение, опазване на здравето и обществена политика “, сподели още Денков.

„ Смяна на министри ще има, единствено в случай че аз или бъдещият министър председател Габриел сме съгласни, че индивидът би трябвало да бъде заменен, тъй като не се е справил с работата си. Това е сделката ”,

изясни още министър председателят във връзка спекулациите за идни рокади при ротацията на министър-председателите. Той уточни още, че политическата офанзива към министър Тагарев няма нищо общо с съответната неточност, която е направил специалист в министерството. Той сподели това по отношение на пропуща да бъдат поканени депутати на церемонията по освещаването на бойните флагове на Йордановден.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР