Президентът има право да наложи вето, въпросът е да има

...
Президентът има право да наложи вето, въпросът е да има
Коментари Харесай

Здравният министър отсече за ветото на президента: Няма да оставим български граждани без лечение

Президентът има право да наложи несъгласие, въпросът е да има положителни претекстове. Това ще се реши в националното заседание. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев във връзка решението на Румен Радев да наложи несъгласие на мораториума върху новите медикаменти в ефира на bTV.

Министърът разгласи, че рестриктивните мерки са въведени поради финансови съображения. „ Във всяка една страна се постановат ограничаващи ограничения с оглед стабилизиране на финансовата обстановка “, съобщи той и изясни, че има и други пера, за които би трябвало да се мисли - незадоволително финансиране на извънболничната помощ, бюджетът на здравните заведения.

По думите на Ананиев обаче няма да има липса на качествени медикаменти следващата година.

„ Няма да оставим български жители, които страдат от тежки болести, които да не бъдат лекувани дейно “, счита Ананиев и разяснява, че президентът е бил измамен.

Що се отнася до това дали се касае за лобистки ползи зад това решение, той уточни, че всеки, който познава фармацевтиката, знае, че лобирането стартира откогато лекарството влезе в България.

По думите на министъра лекарите са подтиквани от фармацевтичните компании. „ Различни са формите, само че дано го назовем стимулиране “, посочи Ананиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР