Президентът има подкрепа, каквато няма нито една политическа партия. Партиите

...
Президентът има подкрепа, каквато няма нито една политическа партия. Партиите
Коментари Харесай

Шеф Иван Манчев сготви в ефир вечно мрънкащия президент Радев, помогна му политолог

Президентът има поддръжка, каквато няма нито една политическа партия. Партиите са като лилипути спрямо президентската институция. Това разяснява в предаването „ Пресечна точка “ по Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

По думите й, той ще бъде претрупан с доста задания. „ Остава като най-силна политическа фигура. Това не е негово предпочитание и блян. В този втори мандат той би трябвало да има грижата за репутацията на България, за концентриране на сила, която да е за общи дела “, уточни тя.

„ Битката сред ГЕРБ и президентството продължава. Срещи кого да се борят ГЕРБ, другите са по-слаби и от тях “, акцентира Буруджиева.

Според нея в този момент всички проблеми и гафове на държавното управление ще се отразят на президента. „ Ако има рецесия и отидем на предварителни избори, президентът отново ще е централна фигура. Нещата не наподобяват по никакъв начин лесни при започване на този мандат “, заключи тя.

Темата с встъпването на Румен Радев във втори мандат разяснява и началник готвачът Иван Манчев. По думите му, президентът би трябвало да бъде справедлив в преценката си. Както е бил коректив на предходното ръководство, по този начин би трябвало да е и в този момент.

„ От друга страна, неговата дума се чува и вижда и тя би трябвало да си седи на мястото. Той би трябвало да бъде коректив и да дава визията на пътя, който вървим. Влизаме ли в реториката кой прав, кой – крив, нищо няма да създадем.

С днешното си изявление влезе отново в риториката да упреква другите. Това обаче към този момент свърши “, акцентира Манчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР