Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България ще

...
Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България ще
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще посети полигон Ново село

Президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили на Република България ще посети образователния полигон " Ново село ", с цел да участва на формалната гала по вдишване на ролята на Рамкова страна от Италия за бойната група на територията на страната, оповестиха от прессекретариата на президента. Той ще бъде посрещнат с почетен строй и ще одобри рапорта на командващия церемонията.

По-рано денем президентът ще организира среща с висшия съюзен командващ за Европа военачалник Кристофър Каволи.

По време на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към построяването на бойната група. На показ ще бъдат показани въоръжение и техника употребявани от военнослужещите. От няколко месеца български и италиански военни формирования се приготвят на „ Ново село “ в подтекста на усилените ограничения за зоркост в границите на НАТО по Източния фланг.

Бойната група стартира сглобяването си през месец март, когато първите включили се към българския 42-ри механизиран батальон бяха американски военнослужещи с бойни машини " Страйкър ". Впоследствие дружно с тях на " Ново село " упражняваха военнослужещи от Англия и Гърция. В състава на групата ще се включат и албански военни.

На събитието на образователния полигон ще участват служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, министърът на защитата и началникът на защитата на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне,  и висшият командващ Съюзното командване на НАТО по интервенциите военачалник Кристофър Каволи, представители на дипломатическия корпус и на локалните управляващи.

Многонационалната бойна група в България е част  новосформираните бойни групи на НАТО в Прибалтика, Полша, Унгария, Румъния и Словакия в отговор на съветското навлизане в Украйна и усилване на сигурността по Източния фланг на Алианса. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР