Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев взе

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев взе
Коментари Харесай

Румен Радев: България има нужда от модерна и боеспособна армия

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев взе присъединяване в тържественото заседание във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “ във връзка празника на Сухопътни войски, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,България е зародила със силата на меча. Датата 19 ноември 1885 година ни зарежда с горделивост и самочувствие, тъй като младата българска армия бележи една от най-славните победи в нашата история. Българският народ има право на свободен и заслужен живот. Българските сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, тъй като със своя подвиг и смелост са служили правилно на своя народ. Те са основен фактор за суверенитета и териториална целокупност на страната ни. Нашият боец е оставал там, където другите са бягали, и продължавал напред, където другите са спирали'', съобщи президентът във встъпителното си слово.

,,Светът е динамичен, България има потребност от съвременна и боеспособна войска. Проблемите са съществени, тежки и с особена мощ в Сухопътните войски. Тук изискванията са тежки, има потребност от по-голямо внимание към самостоятелното съоръжение, към изискванията за професионално развиване и кариерно израстване'', добави президентът.

,,Убеден съм, че всички проблеми ще намерят своето решение, тъй като България разчита на своята войска. Благодаря ви за отговорността и професионализма, с които служите на страната'', приключи тържествената си тирада Румен Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР