Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои
Коментари Харесай

Радев удостои военнослужещи с висши офицерски звания

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висши офицерски звания.

Повишение и нови пагони на " военачалник майор " получи бригаден военачалник Валентин Кръстев, който се назначава на длъжността заместник-командир на Корпуса на НАТО в Солун. На досегашната му служба шеф на Щаба на Съвместното командване на силите ще бъде капитан Първи сан Галин Манев, който също получи по- високо офицерско звание - " флотилен адмирал ".

Президентът се обърна към висшите военни с думите, че новите звания и назначения са справедливо самопризнание за достойната им работа и приноса им за развиването на българските въоръжени сили, съобщи БНР.

" Тези нови пагони и длъжности ги получавате в изискванията на внезапно влошена световна среда за сигурност и в светлината на преди малко признатата нова стратегическа идея на Алианса, което за вас значи нови провокации и още по-големи отговорности. Продължавайте да служите почтено с чест и отговорност на България ".

Генерал Майор Валентин Кръстев съобщи, че новите звания още повече задължават, с цел да се издигне на още по високо равнище престижът на българския военнослужещ на всякъде по света:

" Ние сме уверени, че стабилността и напредъкът на въоръжените сили на Република България са поръчител за благоденствието и просперитета на нашето общество и на страната като цяло! За един български военачалник достойнството, достолепието и предаността към родината стоят над всичко. Да живее България! "
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР