Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще
Коментари Харесай

Радев ще участва в официална церемония на бойната група на НАТО на полигона „Ново село“

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети образователен полигон „ Ново село “ в понеделник – 17 октомври, оповестиха от прессекретариата на президента. 

Той ще взе участие в формалната гала по вдишване на ролята на Рамкова страна от Италия за бойната група на територията на България в к онтекста на усилените ограничения за зоркост в границите на НАТО. 



Президентът Румен Радев ще бъде посрещнат с почетен строй и ще одобри рапорта на командващия церемонията. На образователния полигон „ Ново село “ преди този момент денем Румен Радев ще има среща с висшия съюзен командващ за Европа военачалник Кристофър Каволи.

На събитието на полигона в „ Ново село “ ще участват служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, министърът на защитата и началникът на защитата на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне. 

В рамките на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към построяването на бойната група. Ще бъдат показани въоръжение и техника на бойната група. 

Бойната група се образува на територията на България според решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май т. година за принос в усилването на отбранителния капацитет на НАТО за отбрана на териториалната целокупност на страните-членки
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР