Президентът и съпругата му ще са почетни гости на президента

...
Президентът и съпругата му ще са почетни гости на президента
Коментари Харесай

Радев и съпругата му ще слушат Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Президентът и брачната половинка му ще са почетни посетители на президента на Австрия за Новогодишния концерт на Виенската филхармония, оповестява прессекретариатът на президента.

В първия ден на 2018 година българският държавен глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила и брачната половинка му Десислава Радева ще посетят Виена по персонална покана на федералния президент на Република Австрия Александър ван дер Белен. Двамата ще са почетни посетители на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на "Музикферайн ". Президентът Ван дер Белен насочи поканата си още през септември тази година в Малта по време на форума на групата "Арайолуш ". Тогава двамата държавни глави имаха своята първа двустранна среща, написа в известието.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е приет като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и фенове на творчеството на фамилия Щраус от целия свят. Излъчва се онлайн по малките екрани на близо 100 страни, като събира милиони фенове.

Във Виена президентът Румен Радев ще има работна среща с австрийския президент Александър ван дер Белен и с президента на Естония Керсти Калюлайд в подтекста на срещата на "Триото " на председателството на Съвета на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР