Президентът и председател на управителния съвет на руската банка ВТБ

...
Президентът и председател на управителния съвет на руската банка ВТБ
Коментари Харесай

Руски банкер: Почти преодоляхме най-тежките последици от санкциите на Запада


Президентът и ръководител на управителния съвет на съветската банка ВТБ Андрей Костин съобщи, че банковият бранш в Русия значително е преодолял най-тежките последствия от западните наказания и евентуално няма да бъде належащо целият бранш да бъде подсилен с спомагателни средства, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6888
" Може би е прекомерно рано за мнения по въпроса, защото централната банка сега проучва данните, само че евентуално няма да е нужна рекапитализация на целия банков бранш ", сподели Костин по време на полемика по отношение на измененията в съветския финансов бранш.

Тя се състоя в границите на Източния стопански конгрес, който се организира в съветския град Владивосток, осведоми Българска телеграфна агенция.

По-късно банкерът добави, че Руската централна банка има опция да понижи главната си рента от 8 на 7,5 %, а по-късно и на 7 на 100, с цел да подтиква отпущането на заеми от страна на банките в Русия. Следващото съвещание на борда на шефовете на Централната банка на Русия по въпросите на паричната политика е планувано за 16 септември.

ВТБ, която е втората по величина банка в Русия, още веднъж излезе на облага през юли, откакто осъществя рекордни загуби през първите 6 месеца на годината. Финансовата институция разгласи през вчерашния ден, че през тази година ще стартира да отпуска заеми в юани и във валутите на други страни, които не са част от Западния блок.

Западните наказания против Русия, наложени заради нашествието й в Украйна, " отрязаха " Москва от световната финансова система и стопираха достъпа й до близо половината от 640-те милиарда $ в злато и задгранични валути, на които възлизат нейните валутни запаси, отбелязва Ройтерс.  

По време на онлайн конференция в границите на икономическия конгрес във Владивосток основният изпълнителен шеф на най-голямата съветска банка " Сбербанк " Герман Греф сподели, че тя е на път да излезе на облага и чака положителни резултати през тази година.

Греф отхвърли да направи съответна прогноза за предстоящите данни за активността на " Сбербанк ". Той добави, че най-голямата съветска банка, която е обект на глобите, не се е нуждаела от капитализация, само че благодари на централната банка в Москва за " извънредно нужната " финансова помощ, която тя даде по-рано тази година. 

Герман Греф добави, че " Сбербанк " чака брутният вътрешен артикул (БВП) на Русия да се свие с 4,5 % през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР