Президентът и главен изпълнителен директор на Toshiba Corp Нобуаки Куруматани

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Toshiba Corp Нобуаки Куруматани
Коментари Харесай

Президентът на Тошиба официално подаде оставка

Президентът и основен изпълнителен шеф на Toshiba Corp Нобуаки Куруматани през днешния ден подаде оставка, седмица откакто компанията получи оферта за изкупуване от английски капиталов фонд, предадоха ДПА и Киодо.

Японският индустриален конгломерат заяви, че бордът на шефовете е приел оставката и е назначил на поста Сатоши Цунакава. Промените влизат в действие неотложно.

Toshiba разгласи предходната седмица, че е получила в началото предложение за изкупуване от английската компания за частни финансови вложения CVC Capital Partners, в която в миналото Куруматани е бил ръководител за Азиатско-тихоокеанския район, осведоми Българска телеграфна агенция.

Японският бизнес ежедневник " Никей " осведоми, че CVC Capital Partners обмисля да закупи 145-годишната Toshiba за 2,3 трилиона йени (21 милиарда долара), а източници още през вчерашния ден оповестиха за идната оставка на Куруматани.

Оферта от компания, която не е японска, ще би трябвало да бъде утвърдена от държавното управление на Япония от съображения за национална сигурност. Придобиването на Toshiba ще бъде проучено доста деликатно, защото конгломератът развива бизнес и в региона на нуклеарната енергетика, отбелязва ДПА.

Toshiba бе принудена да предприеме главно преструктуриране след счетоводния скандал през 2015 година и банкрута на американското си дъщерно сдружение в нуклеарната енергетика през 2017 година. Тя към този момент не създава лични компютри и тв приемници и продаде доходоносното си поделение за чипове памет през 2018 година, напомнят организациите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР