Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията

...
Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията
Коментари Харесай

Първанов: С вдигането на ветото за РС Македония България губи битката за историята

Президентът Георги Първанов (2002-2012) прикани за градивен метод в връзките по оста София-Скопие.

" Колкото и да е семпло френското предложение, е дипломатически сдържано, то дава някаква база и тенденция за излаз от тази няколкогодишна дипломатическа рецесия. Така че, да се надяваме, че ще бъде даден ход и тази сага ще завърши ", сподели Първанов, който взе присъединяване в конференция на партия АБВ, на която участваха Румен Петков и депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Маринов.

Но акцентира - с ветото България е изгубила борбата за историята. " Очевидно с ветото не можем да променим настройката на македонското общество. Нещо повече - от най-близки нации, каквито бяхме и каквито бяхме провъзгласени от двамата министър председатели Борисов и Заев, станахме най-враждебни ", добави той.

Първанов добави - следва да се работи за възобновяването на двустранните връзки, само че не, както гласи френското председателство и желанието на кабинета " Петков " това да се случи през европейските институции. " Това няма да стане, както не е станало преди повече от 100 години ", безапелационен бе някогашният държавен глава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР