Президентът Ердоган следва линия на поведение, в която едновременно се

...
Президентът Ердоган следва линия на поведение, в която едновременно се
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев: Ердоган е лидер на недоволните от световната система държави

" Президентът Ердоган следва линия на държание, в която по едно и също време се пробва да се дистанцира от позиции на Запада по основни интернационалните въпроси и сериозни точки в света, и в същото време се пробва да показва различна позиция, да се трансформира в водач на страните, които не възприемат себе си като свързани със Запада. Може да го определим като водач на недоволните от международната система страни. "

Това разяснява пред БНР доцент Пламен Ралчев, учител в УНСС. По думите му, Реджеп Ердоган играе голям брой функции, партнира си с разнообразни субекти и реагира тактически на избрани обстановки.

Турция се пробва да бъде постоянно на масата и да отстоява позиция, която в множеството случаи се разграничава от тази на западните й съдружници, означи той в предаването " Събота 150 ".

Войната сред Израел и " Хамас ", както и тази в Украйна, са от вида следени войни, които се употребяват като интервал в международното пренареждане, което ще продължи дълго, изрази мнение Пламен Ралчев. По думите му, в това пренареждане Реджеп Ердоган ще търси оптимални изгоди за Турция.

Доц. Ралчев сега не вижда опция на прекратяването на огъня сред Израел и " Хамас ". Според него Ердоган желае по-мащабно турско военно наличие в Близкия изток, само че мъчно би влезнал в ролята на медиатор в спора.

Изборите за президент в Съединени американски щати следващата година, развиването на връзките сред Съединени американски щати и Китай за определянето на международния дневен ред - Ердоган ще регистрира трендовете в международен мащаб, само че в районен проект ще продължи да бъде мощно деен и да отстоява турските позиции, както той ги схваща, заключи преподавателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР