Президентът Еманюел Макрон дава индикации, че е отворен за предложения

...
Президентът Еманюел Макрон дава индикации, че е отворен за предложения
Коментари Харесай

Френски министър предлага политики на Шарл де Гол за справяне с кризата

Президентът Еманюел Макрон дава индикации, че е отворен за оферти за повишението на приходите на нископлатените чиновници.

Френски министър приканва за възобновяване на икономическите политики на Шарл де Гол, с цел да се предотврати обществена рецесия след дълбоката криза, която е провокирана от коронавирусната пандемия, оповестява Bloomberg.

Жералд Дарманен, министърът по бюджета на Франция, съобщи, че държавното управление на президента Еманюел Макрон би трябвало да разшири потреблението на основаните през 60-те години на предишния век от Шарл де Гол механизми, посредством които да се обезпечи повече капитал и облага за работещите. „ Ако се трансфорат в акционери, чиновниците ще имат доста по-голямо въздействие и по-голяма разходна мощ “, съобщи той.

„ В свят в рецесия шерването на благосъстоянието е от основно значение. Това е решение, което може да е реакция на класовата битка, която поражда още веднъж “, разяснява френският министър в изявление за локалното издание Journal Du Dimanche.

Коронавирусната пандемия, ограничаващите ограничения и последващата криза принудиха редица държавни управления по света да премислят икономическите си модели. Милиони хора изгубиха работата си в къс интервал от време и ето за какво има висок риск неочакван растеж на неравенството и бедността. Социалните опасности във Франция са огромни, като там „ жълтите жилетки “ стачкуват против общественото неравноправие и ниските приходи още преди пандемията.

Бюджетният министър съобщи, че е приказвал с Макрон по отношение на своята концепция. Френският президент към този момент даде индикации, че възнамерява да направи повече, с цел да усили приходите на нископлатените чиновници като водачи или медицински сестри, чиято основна роля бе явна по време на пандемията.

Според френския министър концепциите на Шарл де Гол за обединение на ползите на служащите и бизнеса не са приложени напълно макар приемането на данъчната промяна от предходната година, която предизвиква фирмите да употребяват механизми за разпределение на капитала и облагата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР