Президентът е избрал предпазливост и умереност. Няма опит за налагане

...
Президентът е избрал предпазливост и умереност. Няма опит за налагане
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Президентът очевидно е обмислил внимателно политическия баланс в служебния кабинет

Президентът е избрал нерешителност и сдържаност. Няма опит за налагане на борба в политиката. Не виждам основни отстъпки от това, което видяхме и в предходните служебни държавни управления. Това сподели в изявление за “Още от деня” политологът проф. Антоний Тодоров.

По негово мнение, на Радев може да се наложи да назначи и още един след този длъжностен кабинет. " Президентът е в нелека обстановка. Изборите бяха провокирани от спор в ръководещата до момента коалиция - тази, на която президентът разчиташе преди този момент. Радев е малко по-въздържан в тази ситуация. Президентът явно е обмислил деликатно политическия баланс в служебния кабинет. От Българска социалистическа партия са хора, които станаха известни с сериозната си позиция по отношение на водачеството на Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия ", разяснява още политологът.

Той дефинира като " пресилено " изказванието на Нинова, че Радев е част от хората, които са свалили кабинета “Петков”. Според него, острите рецензии на президента към досегашните ръководещи, обаче, не са били най-хубавия му ход.

" Не имам вяра да има внезапна смяна в областта на енергетиката. В самия Европейски Съюз последователно страна след страна се оказва в обстановката на България, ние просто бяхме измежду първите. Не е доста елементарно да се излезе от тази взаимозависимост. “Газпром” е обезсърчителен източник. България би трябвало да търси дълготрайни решения. Отново ще се възбуди тематиката освен за други снабдители на газ, само че и за други източници на сила ", счита политологът, представен от novini.bg

Той чака да се отвори въпросът за нови нуклеарни мощности.

" Не чакам България да промени геополитическата си ориентировка, имайки се поради избора на президента за министър на външните работи. Познавам го персонално от 50 години. Внушаването, че е допустима такава геополитическа реориентация е част от едни опорни точки, които се пробват да прокарат тезата, че е нужно в България да има ясно изразено евроатлантическо държавно управление. Тезата беше стартирана най-много от страна на ГЕРБ, които се пробват да избягат от своята изолираност ", сподели още Антоний Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР