Президентът е господаря в момента. Няма да видим промяната сега.„Създава

...
Президентът е господаря в момента. Няма да видим промяната сега.„Създава
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Бързата кучка лошо правителство ражда

Президентът е господаря сега. Няма да забележим смяната в този момент.
„ Създава се безпорядък към съставянето на държавното управление. Много е значима компетентността на партиите, с цел да е уравновесен кабинетът “. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът Калоян Методиев. Според него прекалено много се бърза, а кабинетът е тежък - сред четири субекта.

" Бързата кучка " неприятно държавно управление ражда, само че следим по какъв начин се работи под натиска на комплекса да не бъде упрекната всяка обособена партия, че е спънка да се сформира кабинет. Трябва квотен принцип по тази причина имаме политически партии. Различните партии пазят разнообразни ползи. Иначе се дава думата на крайни детайли, които приказват, че партийната система е болна, т.е.: " Дайте президентска република! ", добави Методиев.

Ясно е, че сме закъснели по всички европейски фондове и проекти за възобновяване, цените са отвън надзор. В тази обстановка сглобяване на едно безредно държавно управление, с неразбираеми задължения, може да събори цялото държавно управление след месец- два. По-разумно е да се работи умерено в границите на закона. В държавното управление би трябвало да влязат хора, които нямат остарели грехове “, уточни политологът.

На въпроса по какъв начин ще разяснява номинация на Нинова, той отговори: " Без Българска социалистическа партия, и Има Такъв Народ, и Демократична България не може да има държавно управление - всеки от тези детайли е един от 4-та крайници на масата.

Калоян Методиев разяснява и мястото на президента в страната сега: „ Считам, че президентът е номер 1 в момента. Оказал се е най-умният и най-хитрият политик. Нещата, които се случват в България, до едно минават през него. " 8 месеца през служебния кабинет Радев упражняваше властта. Той в действителност е господаря сега “.

Той е безапелационен, че имената на министрите в новия кабинет са от значително значение, тъй като от тях зависи по какъв начин ще се развиват институциите. „ Едно неуместно име може да пресече, да срути цялото. Партиите би трябвало доста добре да ги сортират. Изключително значимо е да се мисли в вероятност - всичко, което се случва, би трябвало да се мисли в подтекста на това, което следва през януари-февруари. Тогава ще е съвършената стихия “, сподели политологът.

Според него всяка партия сама да дава отговор за настрана министерство основава заплаха от феодализъм, изключително при прекомерно другия профил на партиите. „ Така, или другояче мандатоносителят взема решение всичко, а отговорността е обща. Всички ще би трябвало да застанат с имената си, с обединенията си и да запазят лицето си в тази коалиция. Проблемът е, че няма ослепителен мандатоносител, примерно със 100-110 мандата в Народното събрание, по тази причина в този момент се постанова отговорността да бъде споделена “, акцентира Методиев.

„ В България всичко е допустимо, само че съм песимистичен, че това държавно управление може да изкара цялостен мандат. Първите дни на това Народно събрание са изпълнени с борба, личностни нападки, няма разговор, няма надзор. Това ще се задълбочава. Сега липсват фигурите, които да донесат утешение, а има прекомерно тежки проблеми за решение. В Европа си харчат парите от Плана за възобновяване, пет обиколки изоставаме от другите страни в Европейски Съюз “, съобщи политологът.

Той е безапелационен, че оставането на Рашков като министър на вътрешните работи е сигнал, че ще се продължи с напрежението. „ Новите ще наследят грехове и спорове. Ако в действителност търсят ново начало, да съберат храброст и в действителност да стартират от начало. Не мисля, че ще забележим смяната в този момент. Това изисква спокойна политическа среда, а и липсва легитимност на новата власт - 70% от българите се отдръпнаха от гласоподаване “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР