Президентът е главният в тази игра – строг, но справедлив.

...
Президентът е главният в тази игра – строг, но справедлив.
Коментари Харесай

Народът се притеснява: Изпрати ли г-н Радев поздравителна телеграма до Вовата и Алек?

Президентът е основният в тази игра – непоколебим, само че обективен.  Преди дни отново ни смъмри, че нито патрон не би трябвало да дадем на Украйна. Бе по казармено безапелационен: Ясен ли съм! Никакъв загадъчен намек…

 

Да, явен е. Но за кое? Щото не е като да разпространиш картичка за 8 март с две преплетени ръце…

 

Припомням основната опорка на мобилизираните „ миротворци “ във връзка войната против Украйна: За да има мир, не би трябвало да има военна помощ за Киев.

Нито дума за агресора. Има ли изобщо агресор?

 

Путин разгласи, че ще трансферира ракети с нуклеарни бойни глави в Беларус. Защо? Никой не заплашва Минск. Обратното – Лукашенко непрестанно размахма пръст и на Украйна, и на Полша, също и на страните от Прибалтика. От беларуска територия се изстрелват ракети по села и градове в Западна Украйна, даже към Лвов, където работят сега доста от задграничните посолства в Украйна.

 

Миролюбците и президентът Радев мълчат. Те си имат мотив: Лукашенко се усеща застрашен от Запада, Съединени американски щати и НАТО и Путин му оказва помощ да запазят заоедно… мира, естествено. Вие какво си помислихте? Че той и Путин са диктатори, подготвени на всичко, с цел да удържат диктаторските режими, които оглавяват? Няма метод – те са за мир и нищо друго. Мир с атомни бомби.

 

Дмитрий Медведев, зам.-шефът на Съвета по защита на Русия, съобщи на собствен ред, че решението на въпроса с Международния углавен съд в Хага, който преглежда военни закононарушения, ще бъде решен за 8 минути. Толкова била продължителността на полета на нуклеарната ракета, която Москва ще изпрати на съдиите. Друга маслинова клонка, нали?

 

Иран зарежда съветската войска с дронове „ Шахед “ и дронове-камикадзета. С тях Москва удря военни обекти като учебни заведения, лечебни заведения, жилищни региони, ТЕЦ-ове и прочие

 

На 1 март президентът на Беларус Александър Лукашенко и президентът на Китай Си Дзинпин подписаха пакет от 16 документа, за това по какъв начин могат да се заобиколят глобите против Москва, като военна помощ за Русия от Пекин да минава през Минск. Софийският клуб на „ белия гълъб “ обаче мълчи и по този въпрос.

 

Нашите пернати с маслинова клонка не имат вяра на отчета на Организация на обединените нации и други интернационалните организации, че Русия е отвела от Украйна хиляди деца, които са разпределени в особено основани домове и колонии, където да бъдат превъзпитавани в същинските кремълски полезности. Или дадени за осиновяване.

 

Мълчат драгите радетели за мир. Мълчат и туй то.

 

Припомням едно изявление на Путин от 2013 година: „ Ако смятах, че тоталитарен или властнически режим е най-предпочитан, бих трансформирал Конституцията “.

През 2020 година той в действителност трансформира конституцията и към този момент няма ограничавания за президентските му мандати.

 

В мрежата се появи пост от името на проф. Преображенский, оня от „ Кучешко сърце “ на Булгаков: „ Путин съобщи: Броят на нашите танкове надвишава 3 пъти броя на танковете на Украйна, дружно с доставените от Запада. През 1991 година Съюз на съветските социалистически републики разполагаше с 6,5 пъти повече танкове в сравнение с всички армии на НАТО, взети дружно.

Имам въпрос: И какво даде това на Съюз на съветските социалистически републики? “

 

Милите родни миротворци мълчат за всичко това. Не виждат даже кървавата баня, в която Русия трансформира експанзията против самостоятелна Украйна.

„ Настъпва миг, когато мълчанието е изменничество “, - е споделил Мартин Лутър Кинг. Но като се има поради, че е американец, мнението му няма по какъв начин да важи за белогълъбовците.

 

И в случай че позволите един въпрос: Изпрати ли президентът Радев приветствена депеша до Алек Лукашенко и Вовата Путин във връзка тяхната решителна крачка към подсилване на международния мир посредством нуклеарни ракети?

Само запитвам.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР