Президентът доста бърза с консултациите. В тази ситуация това е

...
Президентът доста бърза с консултациите. В тази ситуация това е
Коментари Харесай

Явор Божанков: Радев не търси съставяне на редовен кабинет

Президентът много бърза с консултациите. В тази обстановка това е сигнал, че не търси сформиране на постоянен кабинет, а нови избори. Той. Това съобщи пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

По отношение на политическото положение на страната, той уточни, че се намираме в патова обстановка. Според него добър избор няма и би трябвало да се избере минимум неприятният вид. Божанков съобщи, че подобен вид е сформиране на държавно управление на малцинството с втория мандат.

Народният представител още един път удостовери позицията на обединението ПП-ДБ, че няма да дадат поддръжка за кабинет на ГЕРБ или за държавно управление с мандат на тази партия.

Нашият мандат е за правосъдна промяна и законодателството, обвързвано с приемането ни в Шенген и еврозоната, както и с Плана за възобновяване и резистентност. Това е един законодателен пакет от 30-тина закона, разясни Божанков.

Той позволява, че ГЕРБ са притиснати от вътрешни и външни условия и желаят правосъдна промяна . Депутатът не изключи опцията ГЕРБ да опитат да преработят законите или да ги забавят. Ние може да вдигнем бялото знаме или да поставим старания да ги приемем. Използваме всяка опция, с цел да наложим дневния ред, за който сме се борили до момента. ГЕРБ дават сигнал, че са подготвени да гласоподават основните законопроекти, добави Божанков.

По думите му има три вероятни хипотези, които могат да се осъществят в този парламент - държавно управление на ГЕРБ с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, демотнаж на модела ГЕРБ и нови избори.
 ГЕРБ и Политическа партия единни: Еврозона, невисок недостиг и без повдигане на налози
ГЕРБ и Политическа партия единни: Еврозона, невисок недостиг и без повдигане на налози

За по-бързо, вероятно ще бъде гледан бюджетът на служебното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР