Президентът допълнително истеризира обстановката, след като обяви, че ще връчи

...
Президентът допълнително истеризира обстановката, след като обяви, че ще връчи
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Съзирам умисъл във връчването на втория мандат

Президентът в допълнение истеризира ситуацията, откакто разгласи, че ще връчи втория мандат съвсем незабавно след експлоадирането на абсурда със записа от съвещанието на „ Продължаваме промяната “.Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Цветанка Андреева.

След като някак си имахме построен мир и най-много видяхме воля да се постави завършек на политическата рецесия, оформилото се „ ръководство през ротация “ беше поуспокоило нещата, електоратите на двете огромни обединения почнаха да „ смилат “ новината. И в един миг този скандал в действителност взриви всичко.
На фона на това, че през вчерашния ден имаше предложение първата ротация да бъде при Мария Габриел, президентът Радев доста бързо – съвсем нямаше 24 часа – разгласи, че ще връчи мандат. Според мен, стратегически, напълно съзнателно. Това в допълнение истеризира ситуацията.

Сам по себе си, записът е абсурден – най-малкото, като резултат той реализира скандал, взриви политическия развой. От позиция на политологията, е скандал дотолкоз, доколкото това не е частен диалог, а политическо съвещание. На такива партийни съвещания водачите приказват с политически език – те идеологически аргументират тезите си.

Иначе, не е скандал единствено по себе си, че някой желае да избяга от контрола, да стане той контролиращ в една бъдеща власт – това е политическата игра. Но когато тя е непосредствено обяснена по този безсрамен метод, това взривява публичното мнение. ГЕРБ нямаше по какъв начин да не реагират – съгласно мен тях ги взривиха повече желанията, които водачите на „ Продължаваме промяната “ говореха в това съвещание, разяснява Андреева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР