Президентът Доналд Тръмп заяви, че заместник-министърът на правосъдието Род Розенстайн

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че заместник-министърът на правосъдието Род Розенстайн
Коментари Харесай

Тръмп разкритикува незаконен опит да бъде свален от длъжност

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че заместник-министърът на правораздаването Род Розенстайн и някогашният и.д. шеф на ФБР Андрю Маккейб "като че ли са възнамерявали доста нелегално деяние ", когато през 2017 година са обсъждали конституционни способи да го смъкват от служба, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Този диалог бе упоменат през септември от медиите и е доказан от Маккейб, който стана и.д. началник на ФБР след уволнението на Джеймс Коми през май 2017 година

По това време, декларира в излъчено през вчерашния ден изявление за Си Би Ес Маккейб, Розенстайн и той самият са били мощно обезпокоени от дейностите на Тръмп, който подозирали в опит да осуети следствието за допустимо съглашателство сред неговия избирателен екип и Русия.

По този мотив Розенстайн и Маккейб разискали 25-ата корекция на конституцията, която разрешава на вицепрезидента и болшинство от министрите да смъкват президента от служба, в случай че се реши, че той не е в положение да извършва отговорностите си.

Днес президентът Тръмп сложи под подозрение надеждността на Андрю Маккейб, който през март 2018 година бе уволнен от ФБР, като в същото време наподобява се довери на тези негови изказвания.

"Леле, толкоз доста неистини от и.д. шеф на ФБР и към този момент компрометиран Андрю Маккейб. Той беше уволнен за лъжите си и разказът му през днешния ден става още по-откачен. Той и Род Розенстайн наподобява са възнамерявали едно доста нелегално действие и са били разкрити ", написа Тръмп в Туитър.

Миналата година, откакто новината за този диалог излезе в медиите за пръв път, Розенстайн отхвърли да е предложил събаряне от служба на президента, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР