Президентът Доналд Тръмп заплаши в интервю за агенция Блумбърг да

...
Президентът Доналд Тръмп заплаши в интервю за агенция Блумбърг да
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация

Президентът Доналд Тръмп заплаши в изявление за организация Блумбърг да извади Съединени американски щати от Световната комерсиална организация (СТО), в случай че тя не усъвършенства работата си, предадоха Ройтерс и ТАСС. " Ако не се трансформират, ще се изтегля от СТО ", сподели Тръмп.
 
Доналд Тръмп неведнъж се е оплаквал, че Съединени американски щати са подложени на незаслужено отношение в международната търговия и упреква СТО , че е позволила това. Той е заявявал, че СТО от дълги години " се държи неприятно " със Съединени американски щати и че организацията би трябвало да промени политиката си.

През април Тръмп написа в Туитър, че СТО дава пр еференции на Китай и се държи незаслужено към Съединени американски щати . В началото на юни на заседание на кабинета си Тръмп назова " бедствия " Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА) и СТО. Тръмп също е заявявал, че Съединени американски щати ще се стремят към реформиране на тази организация.

Световната комерсиална организация е основана на 1 януари 1995 година и в нея членуват над 160 страни. Седалището й е в Женева.
 Доналд Тръмп БГНЕС-->

Тръмп съобщи в изявлението за Блумбърг, че п редложението на Европейски Съюз да се откаже от мита върху вноса на американски коли не е задоволително, съобщи Франс прес. " Не е задоволително. Техните консуматори са привикнали да купуват техните коли, а не нашите ", сподели Тръмп, който постоянно е изразявал неспокойствие, че вижда мерцедеси по улиците на Ню Йорк.
 

" Европейски Съюз е съвсем толкоз ужасяващ, колкото Китай, само че в смален тип ", добави той. Европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи през вчерашния ден в Брюксел, че Европейски Съюз е подготвен да включи автомобилостроенето в вероятно комерсиално съглашение със Съединени американски щати, с цел да се постави завършек на настоящия търговски спор с Вашингтон.
 
" Готови сме да сведем до нула митата си, даже върху колите. Всички мита се нулират, в случай че и Съединени американски щати създадат същото. Трябва да е взаимно ", сподели Малмстрьом пред комисия на Европейския парламент.

 Доналд Тръмп БГНЕС
Тръмп заплашва да вкара 25-процентни мита върху вносните коли и е упълномощил на комерсиалното министерство на Съединени американски щати да изследва въпроса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР